En kvart om Göteborg
Här får du femton minuters Göteborgsk kulturhistoria och angelägna perspektiv på vad som händer i staden just nu. Hur hanterar vi att vi lever på en dansande lerjättes rygg? Var ligger Göteborgs längsta rulltrappa och bästa lekplats? Varför känns en linbana som en gammal idé och varför är vi så förtjusta i att bygga höga hus? Ett nytt avsnitt kommer ut i början på varje månad här på webben, iTunes och Soundcloud. Lyssna här!

Webbapplikation
Digital kulturmiljöguide
Webb-appen Upptäck Göteborg bygger på boken Det moderna Göteborg som tagits fram för att väcka intresse och öka kunskaperna om Göteborg. Surfa runt i ett Göteborg med rik kulturhistoria, samhällsutveckling och bebyggelse. Upptäck Göteborg!

Bevarandeprogram
Värdefull bebyggelse
I Göteborg finns det flera unika miljöer, byggnader och hus som anses vara en så viktig del av vår historia att de har ett särskilt skydd mot förändringar. Vilka det är, och hur det skyddet ser ut,  kan du läsa om i Göteborgs bevarandeprogram för kulturhistoriskt värdefull bebyggelse (del 1, 2 och 3). Läs mer