Lilla änggården

Lilla Änggården är ett hus, ett hem, en trädgård och en park med en historia som sträcker sig över tre århundranden. Gården ligger i stadsdelen Änggården som i år fyller 100 år. Här finns mängder av berättelser och saker att upptäcka.

En oas mitt i stan

Vår sommarfilial Lilla Änggården är ett museum, en trädgård och en park. Familjen Grén köpte huset på 1840-talet. Det gick i arv till och med att bröderna Sven Grén Broberg och Carl Grén Broberg skänkte allt till Göteborgs stad 1963.

Huset är enbart öppet vid planerade aktiviteter men parken går att besöka året runt.

Idag utvecklas Lilla Änggårdens verksamhet tillsammans med Stadsmiljöförvaltningen, Fastighetskontoret och Higab.

En växande grönska

Odlingen på Lilla Änggården har under 2023 tagit form och växt till sig. Här odlas mangold, betor, lök, morötter, sallat, spenat, persilja, grönkål, svartkål, ärtor, bönor, zucchini samt diverse blommor för gröngödsling och för insekter.

Odlingen anläggs av Stadsnära Odling på Göteborgs Stads Exploateringsförvaltning, och görs i samarbete med Kulturförvaltningen, Stadsmiljöförvaltningen och Higab.

Läs mer här

Aktiviteter

Alla aktiviteter
Det finns inga kommande aktiviteter

familjen grén Broberg

Människorna på Lilla änggården

Här kan du bekanta dig med familjen som bodde på Lilla Änggården.

Lär känna familjen

film

Lilla änggårdens historia

Lilla Änggården har använts på olika sätt sedan 1700-talet där både ägare och anställda har lämnat avtryck i platsens historia. I tre filmer berättar Stadsmuseets Emilie Zachrisson och Daniel Gillberg om Lilla Änggårdens historia och om familjen Grén Broberg.

Se filmerna här

Forskning

Här samlar vi information och rapporter från forskningsprojekt kopplade till Lilla Änggården.

Läs mer här

samarbeten

Här hittar du information om olika projekt och samarbeten med koppling till Lilla Änggården.

Läs mer här

hitta hit

Kollektivt

Hållplats Botaniska trädgården. Gå över leden och det är skyltat höger innanför bullerplanket och sedan första vänster upp på Hejderidaregatan. Ingång via trädgården/parken.

Med bil

Sväng av vid Botaniska trädgården och in på Storängsgatan. Sedan skyltat höger Lilla Änggården mot Hejderidaregatan och en parkeringsplats vid hyreshus. Alla gator har fri parkering i 4 timmar.

Tillgänglighet

Huvudbyggnad och toalett saknar ramp. I huset finns trösklar och trappor utan kontrastmarkering.

ADRESS

Lilla Änggården ligger på Thorild Wulffsgatan 75/Hejderidaregatan 15. Huset är vitt och ligger uppe i en trädgård/park i slutet av gatan.