Besök oss

välkommen till oss!

Planera ditt besök

Vi ser fram emot ditt besök! Här hittar du all information som du behöver veta gällande öppettider, priser, tillgänglighet och Covid 19-anpassningar.

Läs mer

Lilla Änggården

Stadsmuseets sommarfilial i Änggårdsbergen. Här finns ett välbevarat hem med möbler och föremål från tre sekler.

Läs mer

Hem i Haga

I mysiga stadsdelen Haga finns våra museilägenheter. Tidsepok från 1700-talet till 1930-talet i ett par olika historiska hem. Stängt på grund av pandemin.

Läs mer

Barnens museum

Kom och klättra i höghus, kryp i tunnlar, bygg en borg eller skyskrapa, gunga i Eriksbergskranen eller varför inte ta med morfar på en spårvagnstur?

Besök

Museibutiken

I museibutiken hittar du prylar som berättar en historia. Vi samarbetar med en rad producenter och designers från Göteborg.

Besök

Restaurang

Giardino Bistro är en avslappnad autentisk bistro med mat från hela världen. Bistron har ett noga framtaget urval av olika maträtter.

Besök

Konferens

Boka er nästa konferens i en historisk och intressant miljö. Vi ligger centralt i Göteborg, nära Brunnsparken, Domkyrkan och Stenpiren.

Läs mer

Boka som grupp

Visningar

Vi arrangerar visningar och aktiviteter i samband med ett besök, en konferens eller lokaluthyrning. Just nu visar vi 1700-talets Göteborg och Göteborgs födelse.

Läs mer

Boka museilektion

Skola

Här hittar du ett brett utbud av visningar och skollektioner. Tillsammans med läraren ger vi eleverna en lektion utanför klassrummet i en spännande miljö.

Läs mer

Romanoparken

Utegården

Just nu kan du uppleva en mosaik av romska erfarenheter, berättelser och minnen i konstverket En sång om en plats.

Läs mer

Hitta hit

Göteborgs stadsmuseum ligger på Norra Hamngatan 12, nära Brunnsparken i centrala Göteborg. Det är enkelt att ta sig hit. Så här gör du:

Med spårvagn

Ta linje 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9 eller 10. Hoppa av på hållplats Brunnsparken eller Domkyrkan. På Väststrafiks hemsida finns en reseplanerare där du kan se restider och tidtabeller.

Med buss

Flera busslinjer passerar museet. Hållplats är Brunnsparken eller Domkyrkan. På Väststrafiks hemsida finns en reseplanerare där du kan se restider och tidtabeller.

Med cykel

Cykelbanor finns i stora delar av Göteborgs innerstad. Se Cykelplaneraren på Göteborgs stads webbplats. Cykeln kan du parkera framför museet eller på museets baksida där cykelställ finns.

Med bil

Det finns ett fåtal avgiftsbelagda parkeringsplatser i kvarteret kring museet. Parkering framför entrén är endast tillåten i 10 minuter. Parkeringshus finns till exempel på Kungshöjd, Otterhällan, ett par minuters promenad från museet.

Karta

Norra Hamngatan 12
411 14 Göteborg
Sverige

Vägbeskrivning