Museikortet

Fritt antal besök under ett helt år! Kostar 140 kronor och säljs på våra museer.

Ett kort. Obegränsade upplevelser.

Museikortet kostar 140 kronor. Du besöker Göteborgs Stads museer* så många gånger du vill under ett kalenderår.

För seniorer kostar kortet 120 kronor. Gäller från 63 år, mot uppvisande av legitimation. Du besöker Göteborgs Stads museer* så många gånger du vill under ett kalenderår.

Ps. Du vet väl om att du kan köpa kortet eller dagsbiljett online!

Museikortet gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Röhsska museet och Sjöfartsmuseet Akvariet. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Kortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år. Läs mer om vad som gäller för museikortet nedan.

Om jag köpt ett museikort men väljer att registrera det själv hemifrån – hur gör jag då?

Instruktionen finns på kvittot du erhöll när du köpte kortet. Gå in här för att registrera kortet. I menyn i vänstra hörnet väljer du ”aktiverar museikort”. Skriv biljettnummer och pinkod. Dessa uppgifter hittar du på kvittot. Fyll i dina uppgifter och tryck på Spara.

Vad händer om jag tappar mitt museikort?

Mot en administrativ avgift för 25 kr kan du erhålla ett nytt museikort. Kontakta ett av Göteborgs museer och meddela att du vill ha ett nytt.

Vad gör ni med mina personuppgifter som ni tar in när jag köper museikortet?

Vi hanterar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningens lagkrav. Du kan läsa mer om detta och om dina rättigheter på Kulturförvaltningen i Göteborgs Stads hemsida. Du kan också få erbjudanden och information från museerna i ett nyhetsbrev. Önskar du inte information om museernas utbud kan du lätt avregistrera dig från utskick. Detta gör du på en länk som ligger i det första nyhetsbrev du erhåller.

Klicka här för att komma till Kulturförvaltningen i Göteborgs Stads sida om behandling av personuppgifter.

Hur dras rabatten på utställning med förhöjd avgift från museikortet?

Du visar upp ditt museikort i entrén när du köper biljett med förhöjd avgift och då får du rabatten.

Jag köpte ett museikort utan att registrera men hittar inte mitt kvitto – hur gör jag?

Om du inte hunnit registrera ditt kort samma dag som besöket – så att kortet blivit spärrat – kontakta museet du köpte ditt museikort på, så hjälper de dig.

ett av norra Europas främsta museer för bildkonst

Göteborgs konstmuseum

Här samsas verk av mästare som Picasso, Rembrandt och van Gogh med nordiska storheter som Carl Larsson och Sigrid Hjertén, bredvid svensk och internationell samtidskonst. Välkommen att låta konsten vidga din värld!

Göteborgs konstmuseum

designklassiker från alla tider

Röhsska museet

Röhsska museet är en unik plats för design och konsthantverk. Hos oss möter du design, mode och form från olika epoker – från östasiatiska drakmotiv till dansande figuriner. Välkommen att utforska världen genom design!

Röhsska museet

Utforska havet med alla sinnen

Sjöfartsmuseet akvariet

Här hittar du saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och utställningar för stora och små. De nya akvarierna bjuder på spännande undervattensvärldar med tångskogar, fiskar och levande koraller. Havet är vår värld. Välkommen in!

Sjöfartsmuseet Akvariet