Museikortet

Fritt antal besök under ett helt år! Kostar 120 kronor och säljs på våra museer.

Ett kort. Obegränsade upplevelser.

Museikort 120 kronor. Du besöker Göteborgs Stads museer* så många gånger du vill under det kalenderår du köpt ditt kort.

Museikort seniorpris 100 kronor. Gäller från 62 år, mot uppvisande av legitimation.

Museikortet gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet* och Röhsska museet. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Museikortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år. Borttappat kort går att ersätta mot en administrativ avgift på 25 kr.

Upplevelser som
går utanför ramarna

Göteborgs konstmuseum

Välkommen att utforska en konstsamling i världsklass! Hos oss ger samtiden perspektiv på historien där ikoniska verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh samsas med aktuella konstnärer som Charlotte Gyllenhammar, Fredrik Raddum och Cajsa von Zeipel.

Göteborgs konstmuseum

Utforska världen
genom Design

Röhsska museet

Design finns överallt och påverkar oss alla, från morgon till kväll, varje dag. På Röhsska museet möts designklassiker, konsthantverk och formexperiment i ett dynamiskt samspel som vänder och vrider på perspektiven och skapar nya upplevelser.

Röhsska museet

Ett hus fullt av
berättelser

Göteborgs stadsmuseum

Göteborgs stadsmuseum ligger i Ostindiska huset från mitten av 1700-talet och har en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar. Upplev en dynamisk mötesplats där 12 000 år av historia möter samtiden i en mångfald av berättelser.

Till startsidan

Öppnar hösten 2022

Sjöfartsmuseet akvariet

Öppnar hösten 2022. Här möter du allt från havets myter och legender till aktuell forskning om klimat och miljö. Vi berättar om hamnstadens historia, livet under ytan och bjuder på ett äventyr för både stora och små.

Sjöfartsmuseet Akvariet