projekt och samarbeten

För oss är samarbeten med andra en förutsättning för att vår verksamhet
ska vara relevant, utvecklande och spännande.

Vi samarbetar med institutioner, det fria kulturlivet, organisationer, studieförbund och en rad andra aktörer i frågor som rör kulturarv, stadsutveckling eller pedagogik. Vi deltar också i nationella och internationella forskningsprojekt. Om du söker samarbete med oss, i stort eller smått, välkommen att höra av dig till stadsmuseum@kultur.goteborg.se.

pitch

utställnings-förslag

Har du en bra utställningsidé? Eller kanske en färdig utställning som du tror skulle passa hos oss?

Vem som helst är välkommen att lämna in utställningsförslag. Här har vi samlat information om kriterier, principer och hur beslut fattas.

Läs mer om hur du gör

Dokumentation

Museet och pandemin

Coronapandemins avtryck i staden och göteborgares vardag har dokumenterats i ett samarbetsprojekt mellan Stadsmuseet och Sjöfartsmuseet Akvariet.

Läs mer om dokumentationen

Digital samarbetsarena

Prisma VG

Göteborgs stadsmuseum är en del av den digitala arenan Prisma VG. Där samlas berättelser om vårt industriella kulturarv och samhällsutvecklingen från 1850-talet till idag.

Läs mer om Prisma

stadsutveckling

Staden och Västlänken

Västlänken ska göra det lättare för folk att resa och binda ihop regionen. Kulturmiljöenheten på Göteborgs stadsmuseum har i uppdrag att bevaka att de kulturhistoriskt värdefulla miljöerna.

Läs mer om uppdraget

tillgänglighetsprojekt

Funktek

Funktek handlade om hur museiupplevelser kan bli mer demokratiska. Med hjälp av Funktek-piloter och teknologi sökte vi smarta lösningar för att öka tillgängligheten till museet.

Läs mer om Funktek