projekt och samarbeten

För oss är samarbeten med andra en förutsättning för att vår verksamhet
ska vara relevant, utvecklande och spännande.

Vi samarbetar med institutioner, det fria kulturlivet, organisationer, studieförbund och en rad andra aktörer i frågor som rör kulturarv, stadsutveckling eller pedagogik. Vi deltar också i nationella och internationella forskningsprojekt. Om du söker samarbete med oss, i stort eller smått, välkommen att höra av dig till stadsmuseum@kultur.goteborg.se.

Nästa utställning?

Går du och bär på en idé för någon framtida utställning som skulle passa bra på Göteborgs stadsmuseum? Vi som bereder utställningsförslag tar gärna emot nya tips och idéer. Besvara frågorna nedan och mejla:

helena.joelsson.ekstrom
@kultur.goteborg.se

Utställningsidé?
Målgrupp/er för utställningen?
Hur ser kopplingen ut till våra ämnen/museet?

jubileumsprojekt

Göteborg berättar

Vi efterlyste 100 göteborgare som ville dela sin berättelse med oss. Nu har 100 göteborgare bidragit till Göteborgs historia – och visas i en utställning under jubileumsåret 2021.

Läs mer om projektet

Dokumentation

Museet och pandemin

Coronapandemins avtryck i staden och göteborgares vardag har dokumenterats i ett samarbetsprojekt mellan Stadsmuseet och Sjöfartsmuseet Akvariet.

Läs mer om dokumentationen

PROV- OCH KÄNNBARA PLAGG PÅ BESÖK

Tillskärar-
akademin i Göteborgs
garderob

Programmet Scenkostym och historiska dräkter vid Tillskärarakademin i Göteborg har som examensarbete utgått från utställningen Göteborgs garderob och haft i uppdrag att ta utställningen närmare besökaren.

Läs mer om projektet

Digital samarbetsarena

Prisma VG

Göteborgs stadsmuseum är en del av den digitala arenan Prisma VG. Där samlas berättelser om vårt industriella kulturarv och samhällsutvecklingen från 1850-talet till idag.

Läs mer om Prisma

stadsutveckling

Staden och Västlänken

Västlänken ska göra det lättare för folk att resa och binda ihop regionen. Kulturmiljöenheten på Göteborgs stadsmuseum har i uppdrag att bevaka att de kulturhistoriskt värdefulla miljöerna.

Läs mer om uppdraget

tillgänglighetsprojekt

Funktek

Funktek handlade om hur museiupplevelser kan bli mer demokratiska. Med hjälp av Funktek-piloter och teknologi sökte vi smarta lösningar för att öka tillgängligheten till museet.

Läs mer om Funktek