utställn­ingar

Här ser du museets aktuella, kommande och ett urval av tidigare utställningar. Upplev en stad i rörelse, dramatiska berättelser och ikoniska föremål.

14 april 2024 – 5 jan 2025

Återblickar

Platser bär på minnen, drömmar och berättelser. De är också en del av stadens historia och många göteborgares vardag. Utställningen Återblickar tar oss tillbaka till ett Göteborg under 1900-talet och ger små glimtar av platser som starkt präglat stadens historia.

Läs mer

15 nov 2023 – 5 jan 2025

Göteborg berättar

JUBILEUMSUTSTÄLLNING

Hundra göteborgare i åldrarna 6–97 år har fotograferats och intervjuats om livet i staden. Ett dokumentationsprojekt och en utställning som visas under Göteborgs 400-årsjubileum.

Läs mer

fyra utställningar

400 år av Nöd och lust

Upplev en stad i rörelse, dramatiska berättelser och ikoniska föremål i våra fyra basutställningar om Göteborgs historia. En tidsresa från mysteriet med det medeltida silverhjärtat till världens första Volvo.

Upptäck mer

till och med 30 april 2024

Österöds-kvinnan

Hennes skelett är ett av de äldsta och mest kompletta som påträffats i Skandinavien. Nu visas hon på Göteborgs stadsmuseum under en begränsad period.

Ta del av berättelsen

basutställning

Grejen med Göteborg

Bingolotto, gröna kaniner eller en räkmacka på Avenyn? I vår nya basutställn­ing om 1900-talets Göteborg får du frossa i våra mest älskade och hatade göteborgsgrejer och upptäcka sidor av staden som du inte trodde fanns.

Upptäck mer

Basutställning

vikingr

Se det unika Äskekärrskeppet, Sveriges enda bevarade och utställda vikingaskepp, och följ vikingarnas spännande historia!

Läs mer

Barnens museum

Kättra i höghus, kryp i tunnlar, bygg en borg eller skyskrapa, gunga i Eriksbergskranen eller varför inte ta med morfar på en spårvagnstur?

Läs mer

Sök i samlingarna

I vår digitala databas hittar du föremålen som är ingår i varje utställning samt oändligt många fler att upptäcka.

Läs mer

basutställning

värdefullt

I vårt källarvalv från 1700-talet visar vi ovärderliga föremål ur museets samlingar – sällan visade för allmänheten. Vandra runt bland dyrgripar och ovanligheter och fundera på vad som är värdefullt för dig.

Upptäck mer

basutställning

frispel

Under 1960- och 70-talet tog en banbrytande och radikal scenkonstgeneration plats i rampljuset. De krossade traditioner, utmanade konventioner och förändrade spelreglerna för all framtida scenkonst. Stig in i en turbulent tid!

Upptäck mer

dockskåp

en värld i miniatyr

Konstnären Signhild Hällers dockskåp visar flera olika hantverks – och arbetsmiljöer från förr i miniatyr.

Upptäck mer

basutställning

Spåren talar

Under ca 12 000 år har det funnits människor i den västsvenska miljön. Hur levde människor för så länge sedan och vilka spår finns kvar?

Upptäck mer

BASUTSTÄLLNING

urbanum

Mötesplatsen för dig som vill se staden med nya ögon. Följ med på en resa som börjar redan innan Göteborg fanns. Möt dagens eldsjälar, se film från förr och häng i vår läshörna.

Upptäck mer

Utställningsförslag

Har du en bra utställningsidé? Eller kanske en färdig utställning som du tror skulle passa hos oss? Vem som helst är välkommen att lämna in utställningsförslag. Här har vi samlat information om kriterier, principer och hur beslut fattas.

Läs mer