utställn­ingar

Basutställning

Grejen med Göteborg

Bingolotto, gröna kaniner eller en räkmacka på Avenyn? I vår nya basutställn­ing om 1900-talets Göteborg får du frossa i våra mest älskade och hatade göteborgsgrejer och upptäcka sidor av staden som du inte trodde fanns.

Upptäck mer

20 APRIL 2021 – 30 december 2022

inzoomat

Det finns hundratusentals bilder av staden Göteborg. Men vad kan en bild berätta mer än det uppenbara?

Upptäck mer

16 MAJ 2020 – 31 DECEMBER 2023

frispel

Under 1960- och 70-talet tog en banbrytande och radikal scenkonstgeneration plats i rampljuset. De krossade traditioner, utmanade konventioner och förändrade spelreglerna för all framtida scenkonst. Stig in i en turbulent tid!

Upptäck mer

ute i staden

Göteborg berättar

Hundra göteborgare skriver historia i en jubileumsutställning placerad på flera platser runt om i staden. Stadsmuseet har intervjuat ett tvärsnitt av Göteborgs befolkning i åldrarna 6-97 år. Fotografen Stefan Edetoft har tagit uttrycksfulla porträttbilder i miljöer de intervjuade själva har valt ut.

Upptäck mer

Barnens museum

Kättra i höghus, kryp i tunnlar, bygg en borg eller skyskrapa, gunga i Eriksbergskranen eller varför inte ta med morfar på en spårvagnstur?

Läs mer

Sök i samlingarna

I vår digitala databas Carlotta hittar du föremålen som är ingår i varje utställning samt oändligt många fler att upptäcka.

Läs mer

BASUTSTÄLLNING

Göteborgs födelse

1600-talet sett från sängkanten, finrummet och bakgatan. Kom dåtidens människa nära i basutställningen om Göteborgs tidiga historia. Utställningen är en del av Göteborgs 400-årsjubileum.

Upptäck mer

BASUTSTÄLLNING

värdefullt

I vårt källarvalv från 1700-talet visar vi ovärderliga föremål ur museets samlingar – sällan visade för allmänheten. Vandra runt bland dyrgripar och ovanligheter och fundera på vad som är värdefullt för dig.

Upptäck mer

BASUTSTÄLLNING

1700-talets göteborg

Följ med på en resa i en stad i förvandling! Göteborg sjuder av liv och rörelse och präglas av nya tankar, influenser och erfarenheter från omvärlden.

Upptäck mer

BASUTSTÄLLNING

1800-talet: folk
i rörelse

Göteborg var en av Sveriges mest dynamiska städer under 1800-talet. Följ dess utveckling och invånare under en spännande epok!

Upptäck mer

BASUTSTÄLLNING

vikingr

Se det unika Äskekärrskeppet – Sveriges enda bevarade och utställda vikingaskepp – och följ vikingarnas spännande historia!

Upptäck mer

BASUTSTÄLLNING

Spåren talar

Under ca 12 000 år har det funnits människor i den västsvenska miljön. Hur levde människor för så länge sedan och vilka spår finns kvar?

Upptäck mer

BASUTSTÄLLNING

urbanum

Mötesplatsen för dig som vill se staden med nya ögon. Följ med på en resa som börjar redan innan Göteborg fanns. Möt dagens eldsjälar, se film från förr och häng i vår läshörna.

Upptäck mer

BASUTSTÄLLNING

en värld i miniatyr

Konstnären Signhild Hällers dockskåp visar flera olika hantverks – och arbetsmiljöer från förr, i miniatyr.

Upptäck mer