Utforska

Barnens
museum

Krypa, klätta, kryp eller bygg!

Krypa, klättra, kryp eller bygg! Eller varför inte skyskrapa eller gunga i Eriksbergskranen? Välkommen att utforska barnens eget museum!

I utställningen Barnens museum finns mycket att utforska och göra. Kom och klättra i höghus, kryp i tunnlar, bygg en borg eller skyskrapa, gunga i Eriksbergskranen eller varför inte ta med morfar på en spårvagnstur?

Barnens museum är mest populärt i åldrarna 0-5 år men även äldre barn är varmt välkomna. För att alla ska ha det bra i Barnens museum, tänk på detta inför ditt besök:

På grund av rådande situation ber vi dig att hålla avstånd till dina medmänniskor och bara besöka oss om du är helt frisk. Leksaker och rekvisita har tillfälligt plockats bort.

• Ta gärna med halkstrumpor till barnen
• Lämna barnvagnen utanför
• Barn får inte lämnas ensamma i Barnens museum
• Som vuxen är du ansvarig för de barn du är med

Har du tagit med dig matsäck kan du äta den på vår rastplast där det även finns microvågsugn. Skötrum och toaletter finns i Barnens museum och på entréplan.Obs! Tänk på att barn med smittsamma sjukdomar, tex vattkoppor, inte ska tas med till museet.

Vill du veta mer om föremålen i utställningen


I museets databas Carlotta kan du läsa om föremålen som finns i utställningen och deras bakgrund. Här hittar du föremål från Barnens museum.

Barnens museum. Foto Kristin Lindell.