Prylar med historia

Museibutiken

Minnen, presenter och inspiration!
Vi har öppet tis-sön 11-17
Ons öppet till 18

Unik butik fylld av historia

Handgjorda glas, leksaker, vykort, smycken och godsaker. I vår mysiga bokavdelning hittar du vårt urval göteborgiana, arkitektur, kokkonst, trädgård, arkeologi och historia.

Vi har öppet

Antalet besökare anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster. Detta för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd. Vi har plexiskydd vid disk och munskydd för personal. Ingen kontanthantering förekommer, det går enbart att betala med kort och swish. Vårt swishnummer är 123 402 92 94.

Om museibutiken

I museibutiken hittar du presenter och saker som berättar en historia. Vi samarbetar med en rad producenter och designers från Göteborg, och vi letar ständigt efter nya spännande leverantörer.

Hos oss hittar du handgjorda glas, leksaker, vykort, smycken och godsaker. I vår mysiga bokavdelning hittar du vårt urval göteborgiana, arkitektur, kokkonst, trädgård, arkeologi och historia.

Kom till oss när du vill hitta en fin present, skaffa ett minne efter ett trevligt museibesök eller bara vill få ny inspiration!

Nyhet – historiska ringar

Nu presenterar vi två reproduktioner av en ring från museets samlingar. 2017 hittades ringen av Stadsmuseets arkeologer under en grävning i centrala Göteborg vid kvarteret Gamla Tullen nära Packhusplatsen. Den är troligtvis från 1600-talets andra hälft eller sekelskiftet 1600-tal/1700-tal. Originalet som ni ser på bild 1 och 2 är av guld med dekoration i emalj i form av hjärtan och blå blommor. Den bars sannolikt av en kvinna.

Originalring. Foto: Göteborgs stadsmuseum.

Reproduktionerna är i brons och silver och är designade av Nordens historiska fynd. Se bildern till höger. Tillgängliga storlekar och pris:
Brons (180 kr) 50-52-54-56-58-60
Silver (380 kr) 52-54-56-58

Ringen kan beställas till hemadress mot swish-betalning, swishnummer 123 402 92 94. Beställ via butik.stadsmuseum@kultur.goteborg.se, skicka ett meddelande via vårt Instagram-konto @museibutikengbg eller ring oss så hjälper vi dig.

Boken Göteborg 400 år

En tidsresa som löper över 400 år – från det att staden fick sina stadsprivilegier av Gustav II Adolf ända fram till dagens dynamiska metropol. Bokens bilder kompletteras av Göteborgskännaren Kristian Wedels berättelser, fyllda av fakta, iakttagelser och anekdoter.Kristian Wedel är journalist och redaktör på Göteborg-Posten. Han har tidigare skrivit ett tiotal olika böcker om Göteborg. Boken ges ut av Max Ström.

Öppettider

Tis-sön 11-17
Ons öppet till 18

Kontakt

Telefon: 031-368 36 10
E-post: butik.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @museibutikengbg.