för
familjen

Upptäck tillsammans

Är du ledig med barn eller barnbarn och vill hitta på något ihop? Eller har du bara inget planerat för helgen och känner suget efter en kulturupplevelse? Oavsett anledning så finns mycket skoj att göra och upptäcka på Göteborgs stadsmuseum. Här kan barn och deras vuxna gå runt i huset och upptäcka 400 år av dramatisk historia tillsammans. Eller varför inte delta i olika aktiviteter som familjesöndagar, familjevisningar och skapande verkstäder. Alla under 20 år har fri entré!

Barnens museum

Krypa, klättra, kryp eller bygg! Eller varför inte skyskrapa eller gunga i Eriksbergskranen? Välkommen att utforska barnens eget museum på plan 3! Har du egen matsäck kan du dessutom äta den på vår rastplats här. Alla under 20 år har fri entré!

Läs mer

grejen med göteborg

Bingolotto, gröna kaniner eller en räkmacka på Avenyn? I vår nya basutställn­ing om 1900-talets Göteborg får du frossa i våra mest älskade och hatade göteborgsgrejer och upptäcka sidor av staden som du inte trodde fanns.

Läs mer om utställningen

Vikingr

Se det unika Äskekärrskeppet – Sveriges enda bevarade och utställda vikingaskepp – och följ vikingarnas spännande historia!

Kolla in mer

Spåren talar

Under ca 12 000 år har det funnits människor i den västsvenska miljön. Hur levde människor för så länge sedan och vilka spår finns kvar?

Läs mer

dockskåp

Konstnären Signhild Hällers dockskåp visar flera olika hantverks – och arbetsmiljöer från förr i miniatyr. Ta med barnen för att spana in de pyttesmå historiska världarna.

Läs mer