Besöka

Öppettider, entré och annat praktiskt

Få nya perspektiv på staden

Välkommen till Göteborgs stadsmuseum! Våra utställningar berättar om Göteborg från forntid till nutid. Du kan också ta del av massor av aktiviteter som föredrag och visningar. I museet finns shop, kafé och restaurang. Du hittar oss i en unik miljö i ett av stadens äldsta hus, Ostindiska huset från 1750-talet.

entré

Årsbiljett vuxen: 40 kr
Fri entré för alla under 25 år samt för seniorer folkbokförda i Göteborg (från året hen fyller 65 år). Entrébiljetten är en årsbiljett som gäller kalenderåret ut. Årsbiljetten gäller till fyra museer i Göteborg: Göteborgs Konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs Naturhistoriska Museum. Förhöjd avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Röhsska är tillfälligt stängt fram till 1 juni 2018.

Nyhet! Fri entré för Göteborgs seniorer 

Från och med 1 januari 2017 har alla seniorer som är folkbokförda i Göteborg fri entré på stadens museer. Fri entré gäller från året de fyller 65 år. Den fria entrén gäller till de utställningar som ingår i årskortet men det gäller inte till de utställningar som har en extra avgift. De museum som har fri entré är Göteborgs Konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs Naturhistoriska museum.

Hämta ut ditt seniorkort på något av stadens fyra museum 

Du hämtar ut ditt seniorkort i kassan på något av de ovannämnda fyra museerna. Du behöver ha med dig giltig legitimation så att vi kan se att du är folkbokförd i Göteborg. Sedan får du ditt årskort märkt med ”senior” som du kan använda under hela året. Röhsska är tillfälligt stängt fram till 1 juni 2018.

ÖPPET

Museet öppet

Tisdag-söndag 10-17.
Kvällsöppet onsdag 10-20.
Stängt måndagar.

Museet stängt 

Museet har stängt på måndagar, långfredagen,  1 maj, 6 juni, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen,  nyårsafton och nyårsdagen. Helgdagar och aftnar som infaller på onsdagar har museet öppet 10-17 (ej kvällsöppet). Övriga röda dagar har museet öppet som vanligt.

Faktarummet öppet

Tisdag-fredag 13-17
kvällsöppet onsdag 13-20