Få nya perspektiv på staden

Stadsmuseet tillfälligt stängt

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 och de skärpta allmänna råden för Västra Götaland håller Stadsmuseet tillfälligt stängt. Detta är en tillfällig åtgärd från och med lördag 14 november som gäller tillsvidare. Det finns idag inget beslut om när vi kan öppna igen.

Göteborgs stadsmuseum ligger i Ostindiska huset från 1750-talet och har en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar. Museets utställningar och programutbud berättar stadens historia och samtid och lyfter frågor inom aktuell stadsplanering och arkeologi. I museet finns också en museibutik, kafé, restaurang, Faktarummet och Barnens museum.

Museets öppettider

Tisdag-söndag 10-17, onsdagar kvällsöppet till 20
Måndag stängt

AVVIKANDE ÖPPETTIDER 
Museet är stängt långfredagen, 1 maj, 6 juni, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

ENTRÉ
Vuxen 60 kronor (gäller ett besök på Stadsmuseet)

ÅRSBILJETT
Köp en årsbiljett och upplev våra museer under ett kalenderår. Årsbiljetten gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum och Röhsska museet. Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för om- och tillbyggnad och öppnar igen 2022. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Avgift för årsbiljetten är 100 kronor. Årsbiljetten är en värdehandling och får endast användas av en person. Borttappat kort ersätts ej.

Fri entré

Gäller alla barn & ungdomar under 25 år.

Obs! Tänk på att barn med smittsamma sjukdomar, tex vattkoppor, inte ska tas med till museet.

FÖRVARINGSSKÅP
I museets foajé finns förvaringsskåp där du kan låsa in väskor och ytterkläder. Det finns skåp som tar en 10 krona i deposition eller skåp med kodlås.