Få nya perspektiv på staden

Göteborgs stadsmuseum ligger i Ostindiska huset från 1750-talet och har en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar. Museets utställningar och programutbud berättar stadens historia och samtid och lyfter frågor inom aktuell stadsplanering och arkeologi. I museet finns också en museibutik, kafé, restaurang, Faktarummet och Barnens museum.

Museets öppettider

Tisdag-söndag 10-17
Kvällsöppet onsdag 10-20
Museet har stängt på måndagar, långfredagen, 1 maj, 6 juni, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen,  nyårsafton och nyårsdagen. Helgdagar och aftnar som infaller på onsdagar har museet öppet 10-17 (ej kvällsöppet). Övriga röda dagar har museet öppet som vanligt.

Entré

Vuxen 60 kronor (gäller ett besök på Stadsmuseet)

ÅRSBILJETT
Köp en årsbiljett och upplev våra museer under ett kalenderår. Årsbiljetten gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum och Röhsska museet. Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för om- och tillbyggnad och öppnar igen 2021Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Avgift för årsbiljetten är 100 kronor. Årsbiljetten är en värdehandling och får endast användas av en person. Borttappat kort ersätts ej.

Fri entré

Gäller alla barn & ungdomar under 25 år.

Obs! Tänk på att barn med smittsamma sjukdomar, tex vattkoppor, inte ska tas med till museet.