Få nya perspektiv på staden

Stadsmuseet tillfälligt stängt

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 och de skärpta allmänna råden för Västra Götaland håller Stadsmuseet tillfälligt stängt. Detta är en tillfällig åtgärd från och med lördag 14 november som gäller tillsvidare. Det finns idag inget beslut om när vi kan öppna igen.

Göteborgs stadsmuseum ligger i Ostindiska huset från 1750-talet och har en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar. Museets utställningar och programutbud berättar stadens historia och samtid och lyfter frågor inom aktuell stadsplanering och arkeologi. I museet finns också en museibutik, kafé, restaurang, Faktarummet och Barnens museum.

Museets öppettider

Tisdag-söndag 10-17, onsdagar kvällsöppet till 20
Måndag stängt

AVVIKANDE ÖPPETTIDER 
Museet är stängt långfredagen, 1 maj, 6 juni, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

ENTRÉ
Vuxen 60 kronor (engångsbesök)
Museikort 120 kronor (gäller som entré för kalenderår 2021)
Museikort seniorpris 100 kronor (från 62 år, mot uppvisande av legitimation)
Fri entré för barn och unga under 20 år. Fri entré för studenter (mot uppvisande av studentlegitimation)

Museikortet gäller på Göteborgs konstmuseum, Röhsska museet, Göteborgs stadsmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet*. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Museikortet är en värdehandling och får endast användas av en person. Borttappat kort ersätts ej.

*Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för ombyggnation och öppnar igen 2022. 

Obs! Tänk på att barn med smittsamma sjukdomar, tex vattkoppor, inte ska tas med till museet.

FÖRVARINGSSKÅP
I museets foajé finns förvaringsskåp där du kan låsa in väskor och ytterkläder. Det finns skåp som tar en 10 krona i deposition eller skåp med kodlås.