kulturmiljö

berättelser från
en stad som är vår

FILM

Överallt finns spår som är värda att lyfta fram från människor som har bott här vid Göta Älv. Vissa i mer än 10 000 år. Odlingslandskap, vägar och bebyggelse finns kvar liksom fotbollsplatser, korvkiosker och hundrastplatser. Gatunamn finns kvar men också människor som minns.

Nu sätter vi på oss skorna, ger oss ut och ser vilka berättelser vi möter i vårt kära Göteborg. Vi kommer klättra på vindar i Haga, besöka arkeologiska utgrävningar i Skra bro och möta antikvarierna i arbete med att göra kulturreservat av Slottsskogen. Häng med!

Vinden i Haga

Det har blivit dags att utforska stan med Stadsmuseets Ylva Berglund och Karin Nordström! De tar oss med till Haga Nygata 7 och en välbevarad vind som inte har visats för allmänheten innan. Vinden från 1850, bjuder på spännande detaljer och historier från förr. Följ med och se vad de hittar däruppe!

Film & klipp: Gustav Larsson, Göteborgs stadsmuseum.