Aktivitet

Lilla Änggårdslördag

Passerat tillfälle
Lör 14 maj 2022
11:00 – 15:00
Thorild Wulffsgatan 75
Ingår i entrébiljett

Välkommen till en spännande lördag på Lilla Änggården där du under dagen får lära dig mer om odling och hur platsen är och har varit en del av stadsnära matproduktion. Dagen bjuder också på nya spännande sätt att se på parken ur barnens perspektiv och visning inne i huset. Vänligen observera att visningen kräver förbokning i museets reception.

Det finns inte någon servering på plats så ta gärna med egen fika!

PROGRAM 11-15

11.00: Matprat och odlings workshop med Lilla Jordbruk.
12.00: Husvisning 45 min. Förboka på telefon 031-3683600
13.00: Matprat och odlingsworkshop med Lilla Jordbruket
13.30: Smygtitt i huset, ca 20 minuter. Förbokning på telefon 031-3683600
14.00-ca 15.00: Parkvisning med Byrån för Bortglömda saker

LILLA JORDBRUKET
11.00 och 13.00 Lilla Änggårdens gårdsplan

Här kan du prova på odling tillsammans med Olle Olsson från Lilla jordbruket. Olle Olsson delar med sig av tips och tankar kring för- och fönsterodling.

Olle Olsson driver sedan 2016 Lilla jordbruket, en småskalig ekologisk odling strax utanför Göteborgs centrum. Här används odlingsmetoder på naturens villkor – en slags storskalig köksträdgård! Grönsakerna går till kunder som köpt andelar av skörden i förväg detta möjliggör ett närmare band mellan jord och bord. Utöver odlingen håller Olle kurser och föredrag om grönsaksodling, småskalighet och andelsjordbruk. Läs mer här och följ odlingsåret på Instagram.

Du kommer också få veta mer om kvartersutlämning av lokalproducerade grönsaker på Lilla Änggården, som är en del av stadens arbete för att hållbar livsmedelsomställning. Vill du också bli testkonsument av lokalproducerade grönsaker? Det kommer finnas möjlighet att anmäla sig på plats. Ett samarbete med Business Region Göteborg, EU projektet Cirkulära affärsmodeller inom gröna näringar.

HUSVISNINGAR OCH SMYGTITTAR
12.00 och 13.30

Följ med på en vandring in i familjens Gren Brobergs hus och hör mer om familjen och platsens historia. Husvisningen tar ca 45 minuter och smygtitten pågår i ca 20 min. Aktiviteterna förbokas genom att ringa till museets reception på tel. 031-3683600.

BYRÅN FÖR GLÖMDA SAKER
14.00-15.00 Lilla Änggårdens gårdsplan

Följ med Byrån för bortglömda saker på en rundtur där gruppen presenterar sitt arbete i parken vid Lilla Änggården. Det blir också premiär för parkens nya forskningsstation. Ni kan till och med hitta några “glömda saker” på vägen…

Byrån för Glömda Saker är ett projekt som består av en barngrupp som leds av HDK-studenten Elisabeth Wallingford. Under vintern och våren har de tillsammans arbetat med relationen mellan barnens fantasi och kulturarv.

Tillgänglighet

Höga trösklar förekommer samt ramper och kontrastmarkeringar saknas. Tillgänglig toalett saknas.