- en samtidsdokumentation

Dokumentation av stadsmiljön under Coronapandemin

Coronapandemins avtryck i staden och göteborgares vardag under våren 2020 dokumenteras nu i ett nytt samarbetsprojekt mellan Stadsmuseet och Sjöfartsmuseet Akvariet.

Våren 2020 liknar ingen annan. En projektgrupp från Stadsmuseet och Sjöfartsmuseet Akvariet dokumenterar just nu förändringarna i stadsrummet och göteborgarnas vardag. Bilder av folktomma torg, glesa resenärer och uppfinningsrika Tegnellkampanjer i stadsrummet blir inom kort museiföremål, tillsammans med göteborgarnas berättelser från stadsrummet.

Samtid blir historia
Inom kort kommer bilderna och intervjuerna att finnas tillgängliga för allmänheten i museets samlingar och databasen Carlotta. Därmed kommer också framtida skolungdomar, forskare, författare och historieintresserade, som är nyfikna på hur det såg ut i Göteborg under pandemins tid att kunna hitta ögonblicksbilder och röster som beskriver en speciell tid i Göteborgs historia.

Vill du komma i kontakt med projektet, få mer information eller se fler bilder?
Läs vårt pressmeddelande.