Museernas dag

Lördag 23 april. Fri entré för alla!

Från vikingar till videokonst, historiskt mode och banbrytande design.

Vi vågar lova att det finns något för alla smaker när vi firar den första upplagan av Museernas dag på Göteborgs museer och konsthall – Göteborgs stadsmuseum, Röhsska museet, Göteborgs konstmuseum och Göteborgs Konsthall. Museernas dag är en historisk satsning för att öppna upp museerna för alla som är intresserade – inte minst efter två år av pandemi då många har tillbringat mycket tid i isolering. Museerna bjuder på ett rikt utbud av nya utställningar och äldre favoriter – och inte minst – en lång rad aktiviteter under dagen.

Här på Göteborgs stadsmuseum får du utforska våren med utgångspunkt i Elsa Beskows och Alice Tegners sagovärld och sånger. Vi pysslar våriga blomsterkransar och pratar om hur det var att vara barn förr i tiden, vad våren betydde för människor, hur man kan tolka Elsa Beskows bilder och Alice Tegners texter. Är du nyfiken på att upptäcka museet kan du ta en tur i våra utställningar och leta efter ledtrådar till en gåta!

Se vårt kalendarium för mer information.

Fler som ingår i Museernas dag:

Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum bjuder på lika delar oväntade möten, nya perspektiv och stora upplevelser. Här samsas mästerverk av Picasso och Degas med samtida konstnärer som Fredrik Raddum och Cajsa von Zeipel. Missa inte utställningarna Barbro Östlihn. New York Imprint med dess monumentala verk av byggnader och fasader och Play: videokonst ur samlingen som invigs på Museernas dag.

Göteborgs konstmuseum

Röhsska museet

Röhsska museet sätter fokus på årtusenden av form och design – från östasiatiska drakmotiv till föremål från några av Sveriges främsta formgivare. Den nyinvigda Barockkammaren och 1700-talets former visar kraftfull och exklusiva former och miljöer medan den tillfälliga utställningen Migration – Föremålens färdvägar ger en inblick i hur design migrerar som idéer, material och produkter och ger nya perspektiv på museets historiska samlingar.

Röhsska museet

Göteborgs Konsthall

Konstupplevelser som förflyttar tankar och gränser. I den aktuella grupputställningen Material Glitch presenterar årets avgångsstudenter vid masterprogrammet i fri konst vid HDK-Valand sina examensprojekt.

Göteborgs Konsthall