Museernas dag

Fri entré 20 april!

Göteborgs stadsmuseum öppnar upp dörrarna till en dag fylld med spännande berättelser om stadens historia. Varje halvtimme bjuder museet på introduktioner av det mytomspunna silverhjärtat och den tillfälligt utställda Österödskvinnan. Vi passar också på att visa museets senaste utställning Återblickar, och arrangerar en kreativ studio för barn och unga.

Läs mer

Fler museer att besöka under Museernas dag

Vad sägs om hajar i ett levande korallrev på Sjöfartsmuseet Akvariet? Eller mästerverk av Rembrandt och Picasso på Göteborgs konstmuseum? Unik mosaik från det mytomspunna Babylon på Röhsska museet? Eller kanske ett möte med Skandinaviens äldsta skelett här hos oss? Gör en spännande upptäcktsresa tillsammans på Museernas dag, lördag 20 april.

Museerna är en del av Göteborgs Stad. Samfinansierade av Västra Götalandsregionen.

Göteborgs konstmuseum

Besök ett av norra Europas främsta museer för bildkonst. Här samsas verk av mästare som Picasso, Rembrandt och van Gogh med nordiska storheter som Carl Larsson och Sigrid Hjertén, bredvid svensk och internationell samtidskonst. Välkommen att låta konsten vidga din värld!

Göteborgs konstmuseum

Sjöfartsmuseet Akvariet

Utforska havet med alla sinnen. Hos oss hittar du saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och utställningar för stora och små. De nya akvarierna bjuder på spännande undervattensvärldar med tångskogar, fiskar och ett levande korallrev. Havet är vår värld. Välkommen in!

Sjöfartsmuseet Akvariet

Röhsska museet

Upptäck designklassiker från alla tider. Röhsska museet är en unik plats för design och konsthantverk. Hos oss möter du design, mode och form från olika epoker – från östasiatiska drakmotiv till dansande figuriner. Välkommen att utforska världen genom design!

Röhsska museet