Historieonsdag: I kristidens kök
Hur förbereder vi oss när samhället gungar? Vad hamstrar vi – och vad åt vi under tidigare kriser? I det här föredraget får vi följa krismatens spår genom historien – från dagens preppingkultur och hamstringsvågen under Covid-19 till tidigare tider av knapphet och uppfinningsrikedom. Vi blickar bakåt mot 1900-talets stora kriser, där världskrigen och det kalla kriget formade både våra beredskapslager och våra matkulturer.
Maria Persson, arkeolog och kulturarvsforskare berättar om hur mat i kristid inte bara handlar om överlevnad – utan också om kulturarv, politik och samhällsanda.
Föreläsningen arrangeras i samarbete med Institutionen för historiska studier vid Göteborg universitet och hålls av Maria Persson, arkeolog och kulturarvsforskare, Institutionen för historiska studier, och del av forskarnätverket #matarv, Göteborgs universitet.
Begränsat antal platser. Boka din plats via länken. Var på plats senast 5 minuter innan programmet börjar, annars släpps din plats om det är kö. Obokade platser släpps fram till att visningen börjar. Ingår i entrébiljetten till museet. Kom ihåg att avboka din plats om du får förhinder via mail till bokningar.stadsmuseet@kultur.goteborg.se
Är du i behov av teckenspråkstolk? Hör av dig senast 14 dagar innan programpunkten äger rum så bokar vi en tolk. Mejla till: stadsmuseum@kultur.goteborg.se