kommande utställning

Swedish Music Hall of Fame göteborg

Juni 2022

I kölvattnet av utställningarna Musiklivet Göteborg och Freddie Wadlings kabinett fortsätter Stadsmuseet att sätta ljuset på Göteborgs unika musikliv och historia. I text och bild presenteras artister som Karin Dreijer, Håkan Hellström Nationalteatern, Broder Daniel, Doris med flera, som alla blivit invalda i Swedish Music Hall of Fame. Artisterna kommer att lyftas i en skärmutställning på museets innergård.

Swedish Music Hall of Fame är en musikalisk samlingsplats dedikerad svensk populärmusik och en utmärkelse som instiftats med syfte att hylla dem som haft betydande inflytande över dess utveckling. Bakom initiativet står den fristående och ideella insamlingsstiftelsen Svenska Musikskattens Hus.

Utställningen sker i samarbete med Göteborg & Co.