Bli en del av historien!

I Stadsmuseets modeutställning Göteborgs garderob visar vi plagg från stadens historia kring förra sekelskiftet. Om vi gör en modeutställning om 100 år- vilka plagg minns vi då?

Stadsmuseets modesamlingar kan dateras fram till 1970-talet. Därefter finns få plagg eller accessoarer insamlade. Nu påbörjar vi därför att samla in från 1980-talet fram till idag. Har du kvar något från dessa år som bär på en historia och som du vill skänka till museet? Det kan vara en t-shirt med ditt favoritband från den tiden, en hatt som du bar en enda gång vid ett speciellt tillfälle eller en älskad rock som dina barn sedan ärvde. Det kan också vara väskor, skor eller liknande. Plaggen vi väljer att samla in kommer att visas i våra digitala kanaler och sparas för all evig tid i museets samlingar.

Så här gör du

Skicka BILD på plagget med en liten historia. Bilden kan vara gammal eller ny, bara plagget syns tydligt. Vi tar inte emot något fysiskt före vi gjort ett urval av allt som kommer in via epost. Plaggen vi väljer ut ska berätta något om sin tid och har en koppling till göteborg. Extra glada blir vi om det finns en bild från när plagget användes. Sista dag för att maila oss ditt förslag är 24 maj 2020.

Skicka bild och text till: insamling.stadsmuseet@kultur.goteborg.se