Lilla Änggården

Visning av Lilla Änggården

Lilla Änggården
sön 17 jun
sön 24 jun
sön 1 jul
sön 8 jul
sön 15 jul
sön 22 jul
sön 29 jul
sön 5 aug
sön 12 aug
sön 19 aug
sön 26 aug
sön 2 sep
sön 9 sep
Tid: 
12.00, 14.00
Var: 
Lilla Änggården

Dolt bland Änggårdsbergens grönska ligger Lilla Änggården. Lilla Änggården donerades till Göteborgs stad 1963 av bröderna Carl och Sven Grén Broberg och har anor från 1700-talet. Till en början var Lilla Änggården apotekare Gréns sommarhem, men på 1940-talet bestämde sig hans barnbarn Carl och Sven Grén Broberg sig för att flytta ut hit och bo här permanent. Den nutida besökaren kan stiga in i ett helt intakt och autentiskt hem med tyngdpunkten kring sekelskiftet 1900. 

Visning
Föranmälan via museets reception, 031-368 36 00. Max 20 pers, först till kvarn!
Anmälan görs från och med tisdagen samma vecka som den kommande visningen hålls.

Obs! Under Göteborgs Kulturkalas och Europride är det fritt inträde. Detta gäller visningar 19 augusti. 

Betalning
Årsbiljett eller dagsbiljett (köpt samma dag) gäller som entré. Det går att swisha betalning på plats men föranmälan krävs.

Tillgänglighet
Lilla Änggårdens huvudbyggnad, kaffestuga och toalett saknar ramp. I huset finns trösklar och trappor. Huset är ej kontrastmarkerat.

Hitta hit
Med spårvagn: hållplats Botaniska trädgården.
Med bil: sväng av vid Botaniska trädgården och in på Storängsgatan. Sedan skyltat höger Lilla Änggården mot Hejderidaregatan och en parkeringsplats vid hyreshus. Alla gator har fri parkering i 4 timmar.
Med buss: Gå av vid Botaniska trädgården. Gå över leden och det är skyltat höger innanför bullerplanket och sedan första vänster upp på Hejderidaregatan. Ingång via trädgården/parken.