Stadsvandringar

Stadsliv och vardagskiv runt historiska Kronhuset

Följ med på en vandring genom Göteborgs unika 1600-talskvarter i sommar! Under sin glanstid fungerade Kronhuset som militärt magasin och var en av stadens viktigaste platser. Idag är det Göteborgs bäst bevarade 1600-talsbyggnad. Vi besöker de historiska kvarteren runt Kronhuset och undersöker hur vardagslivet och grannsämjan såg ut för 400 år sedan, i en tid då större delen av den manliga befolkningen arbetade som soldater. Tid: 60 min

Du som är frisk är varmt välkommen att delta på vandringarna, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra deltagare. För allas säkerhet har vi begränsat antalet platser till 15 personer per vandring. Föranmälan krävs.

Biljettinformation: Boka din plats i stadsmuseets reception eller på telefon 031-3683601. Stadsvandringarna ingår i entrén till museet, årskort (100kr) eller dagsbiljett för den aktuella dagen (60kr). Kom ihåg att avboka i god tid om du inte har möjlighet att delta.

Tillgänglighet
Tillgängligheten är begränsad. Gator med kullersten, mindre backar och höga trottoarkanter förekommer under vandringen. Då vi rör oss i staden kan även trafik förekomma. Pedagogen kommer att ha en mindre högtalarutrustning på sig för ljudförstärkning.

Stadsvandringar
ons 1 jul
tors 2 jul
tis 7 jul
ons 8 jul
tors 9 jul
tis 14 jul
ons 15 jul
tors 16 jul
ons 22 jul
tors 23 jul
tis 28 jul
ons 29 jul
tors 30 jul
Tid: 
11.00 och 14.00
Var: 
Start: Göteborgs stadsmuseums foajé, Norra Hamngatan 12 Mål: Gustaf Adolfs torg