Visningar

Sista visningarna av Jobba, leva, bo

Följ med på våra sista visningar i vår utställning Jobba, leva, bo – bilder av ett samhälle.

Jens S Jensens fotografier visar upp bilder av ett samhälle där människor växte upp, gick till jobbet, bodde och levde. Hur har det samhället förändrats? Tillsammans med vår pedagog pratar vi om samhället i förändring. Var det verkligen bättre förr?

För snart fyra år sedan gick en av landets främsta dokumentärfotografer bort. Jens S Jensen vann internationellt erkännande för sina skildringar av livet i stadsdelen Hammarkullen, som han dokumenterade åren 1973–2013. 2018 blev det klart att Stadsmuseet fått förtroendet att förvärva och tillgängliggöra Jensens fotografier och berättelser. En rik produktion av unikt kultur- och fotohistoriskt värde.

Utställningen bygger på Jensens dokumentärfotografier och texter. Dessa har också inspirerat Stadsmuseet att samla in nya röster från såväl Hammarkullen som Volvo. Mycket har förstås hänt sedan sjuttiotalet, men är något sig likt? Vad tänker människor idag om sitt arbete och sitt boende?

I skärningspunkten mellan samhälle och individ, arbete och fritid, dåtid och samtid, framträder inte bara människors drömmar och livssituation, utan också självbilder och stadsbilder i ständig förändring.

Visningarna ingår i museets entrébiljett. Begränsat antal platser, först till kvarn.

 I samarbete med Folkuniversitetet.

Visningar
sön 22 sep
Tid: 
13.00 & 14.30
Var: 
Samling i museets foajé.