Queerhistorisk vandring

ons 15 aug
Tid: 
12.00–13.30
Var: 
Samling framför Christine kyrka, Norra Hamngatan 16.

Välkomna på en queerhistorisk stadsvandring i Göteborgs 1850–1900-tal. Med utgångspunkt i den borgerliga miljön och hur den kunde skapa möjligheter för icke-normativa existenser, kvinnor, döva och samkönsälskande. Teckenspråkstolkad. Stigfinnare: Lennart Andersson.

Kvinnokaféer och ”ställen för såna”, Karin och Sophie, Elfrida och kvinnors möjligheter, parker och bakgator, Pontus och det moderna paret, lappcentral och klagomur, Annie och Alma och deras tecken och kanske dyker HC Andersen och Selma Lagerlöf upp. Göteborg har en rik och spännande icke-normativ historia. Men ofta glöms, eller göms, queert liv när stadens historia berättas. Men det har alltid funnits! Vandringen handlar om queert liv under perioden ca 1850 - 2000. Den är 1,5 km lång, mitt i centrum, startar vid bron framför Christine kyrka och slutar bakom Stora Teatern.

Tillgänglighet: Vi rör oss på gator och trottoarer, inga trappor. System för ljudförstärkning kommer att användas.

Vi erbjuder Whispers/hörslinga. Begränsat antal, först till kvarn.

Europride & Göteborgs Kulturkalas
Göteborgs stadsmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet synliggör situationen för hbtq-flyktingar och asylsökande i Europa. I samarbete med bland annat RFSL Newcomers, Afrosvenskarnas Riksförbund och MiM Kunskapscenter. Allt är kostnadsfritt!
Se programmet i sin helhet här!