Kulturnatta

Kulturnatta

Göteborgs stadsmuseum håller kvällsöppet på Kulturnatta. Ta en tur genom historien och passa på att titta våra nya utställningar Vi & Dom och Göteborgs garderob. Vill du inte gå själv kan du passa på att följa med en guidad visning. Kvällen till ära visar vi så väl vår nyöppnade utställning Vi & Dom som klassikern Göteborgs födelse och succén Göteborgs garderob. Dessutom dyker Sjöfartsmuseet Akvariet upp med sitt populära föredrag Kvinnor till sjöss. Välkommen att ta del av Göteborgs kulturhistoria alldeles kostnadsfritt tillsammans med oss på museet!

17.30-18.30 Föredrag – Kvinnor till sjöss
18.00-18.45 Visning – Göteborgs garderob
19.00-19.45 Visning – Vi & Dom
19.30-20.30 Föredrag – Kvinnor till sjöss
20.00-20.45 Visning – Göteborgs födelse

OBS! Begränsat antal platser till våra visningar. Hämta din biljett i museets reception från klockan 17.00.

Guidad visning av Göteborgs födelse
Följ med på en resa genom historien och lär känna de allra första göteborgarna! Göteborgs födelse kantas av krig och konflikter. Med hjälp av verkliga livsberättelser, hundratals föremål ur våra samlingar och arkeologiska fynd får vi en inblick i hur vardagslivet tedde sig på 1600-talet, och hur staden kom att bli en ledande handelsmetropol.

Guidad visning av Vi & Dom
Vi & Dom är en utställning som bränner till och berör, där du som besökare får tänka, känna och reflektera. Vår pedagog guidar dig igenom utställningen.

Guidad visning av Göteborgs garderob
Följ med på en guidad visning  av vår nya modeutställning, Göteborgs garderob. Här gläntar vi på dörren till en annan tid. Vi möter allt från ateljésydda drömklänningar i siden till en liten lappad barnjacka, som slutat sina dagar som isolering i ett torp. Vad kan ett enskilt plagg berätta? Vad kan modet avslöja om sin tid? Och hur kan museets modesamling påverka oss idag? Utställningen fokuserar på tiden runt 1880–1930, när klädfabriker tar plats i ett växande Göteborg och förändrar hur människor ser på mode, konsumtion och inte minst varandra.

Föredrag - Kvinnor till sjöss
Sjöfartsmuseet Akvariet dyker upp under Kulturnatta och berättar om kvinnors erfarenheter till sjöss och på land – som sjöman, hustru, kokerska, redare och pirat. En alldeles för osynlig historia.

Kulturnatta
fre 25 okt
Tid: 
17.00-21.00