Kulturnatta

fre 13 okt
Tid: 
19.00-23.00
Var: 
Överallt i huset

Under Kulturnatta håller vi öppet alla våra utställningar, att upplevas by night. På gården är eldfatet tänt och runt om i museet händer olika aktiviteter under hela kvällen. Kvällen går i mystikens och musikens tecken.

19.00-21.30
"Mondays Before the Museum"
Under våren 2017 har koreograferna Ami Skånberg Dahlstedt och Benedikte Esperi mötts måndagar på Götaplatsen när museet och kringliggande institutioner har stängt. Där har de rört sig med fokus på kvinna, kropp och makt i ett fastlagt göteborgskt rum med syfte att förändra platsen, samt synliggöra konstformerna dans och koreografi. Under Kulturnatta kommer de flytta aktionen till Stadsmuseet för att med samma metoder utforska det fysiska rummet.
19.00-21.00 Se filmverk skapade av Benedikte Esperi och Ami Skånberg Dahlstedt
19.00- 19.30 Performance med och av Benedikte Esperi och Ami Skånberg Dahlstedt
20.00-20.30 Benedikte Esperi och Ami Skånberg Dahlstedt presenterar sina respektive konstnärliga arbeten samt deras gemensamma projekt.
20.30-21.00 Öppet samtal kring kvällens tematik där vem som helst kan tala.
21.00-21.30 Kvällen avslutas med en dansimprovisation, som en manifestation, där alla som vill kan delta.
Benedikte Esperi är en performancekonstnär som arbetar med koreografi, performance och film. Hennes verk lyfter ofta politiska och komplexa frågor om identitet, makt och norm.
Ami Skånberg Dahlstedt är en scenkonstnär som arbetar med dans, text och film. Hennes verk är en interaktion av nutida dans, japansk dans, livsberättelser och konstnärlig forskning.

Följ projektet KOREOARTscape

19.15-20.00
Guidad visning av Freddie Wadlings Kabinett
Följ med på en guidad tur genom vår utställning om Freddie Wadling. Upptäck hans musik, teckningar, texter, kollage och en udda samling föremål.
Begränsat antal platser – först till kvarn! Platsbiljett kan hämtas i museets reception från och med klockan 19:00.

20.00-22.30
Open Mic – We are all poets
Under kulturnatta bjuder WE ARE ALL POETS in alla att ta plats på open mic sessions för att dela med sig av sina tankar och känslor via valfri konstform. Scenen är din! Ingen föranmälan behövs.
WE ARE ALL POETS. är en plattform som drivs av Roda Hassan och Veronica Odetunde.

20.15-22.00
En släkting till älvorna
Kirsi Nevantis film om Freddie Wadling låter dig upptäcka mer av sångaren och hans värld. Möt en själfull personlighet som aldrig räds att bryta gränser och testa nya vägar.
Filmen visas i vanliga fall på Folkets Bio i Stockholm. Bild: Folkets Bio.

21.00-21.45
Guidad visning av Musiklivet Göteborg 1955-2018
Följ med till arenor, svartklubbar och bortglömda dansgolv i en historisk resa genom populärmusikens Göteborg. En guide berättar mer om utställningen.
Begränsat antal platser – först till kvarn! Platsbiljett kan hämtas i museets reception från och med klockan 19:00.

21.45-22.45
Föreläsning: Freddie Wadling och det ockulta
Freddie Wadlings stora intresse för det ockulta kan spåras i hans musik, men även i många av de objekt som ställs ut i Freddie Wadlings kabinett. Men vad är egentligen det ockulta? I denna föreläsning ger religionshistorikern professor Henrik Bogdan en inblick i ockultismen och dess betydelse för musik och konst.