Lilla Änggården

Invigning Lilla Änggården

Lilla Änggården
sön 10 jun
Tid: 
11.00-15.00
Var: 
Lilla Änggården

Invigning av sommaren på Lilla Änggården 10 juni kl 11–15. Ta en kopp kaffe i gröngräset, släck törsten med ett glas saft! Bygg dig en fågelholk eller kom med på visning av Lilla Änggården! Fri entré. Biljetter till de olika aktiviteterna släpps klockan 11.00. Först till kvarn gäller.

Tips! Det är bra att ta på sig promenadskor för de vandringar som äger rum under dagen.

11:00 Natur- och kulturvandring i Änggården
Ta på dig bekväma skor och följ med på en vandring genom Änggårdsbergen. Promenaden leds av en biolog från Park- och naturförvaltningen i Göteborg samt en arkeolog och en byggnadsantikvarie från Göteborgs stadsmuseum som tillsammans beskriver Änggårdens kulturmiljö och natur. Promenaden sträcker sig 1, 5 km.  På vägen från Lilla Änggården görs flera stopp där du får höra mer om till exempel den bebyggelse som finns i anslutning, om återplantering av träd som gjorts för att läka skogarna efter 1800-talets skövlingar samt om Änggårdens olika dammar och fornlämningar. Start och slut vid Lilla Änggården (cirka 1 h).

11.15, 13.15, 14.15 Att börja fågelskåda
Kom och lär dig mer om fåglarna i Änggårdsbergen! Författaren Lena Ekstrand berättar vilka fåglar du kan få se här under olika årstider - och hur du lättare känner igen dem. I sin bok Inte bara en gråsparv har Lena Ekstrand skrivit 44 personliga porträtt av småfåglarna i Göteborgsområdet. Ta gärna med egen kikare, ett fåtal finns att låna på plats. Föreläsningen är ca 25 min.

11.30, 12.45, 13.30 Smygtitt lilla Änggården
Följ med på en kortare smygtitt in i familjen Grén Brobergs hem! Begränsat antal platser (15 min).

12.00, 14.00 Visning av Lilla Änggården
Följ med på en visning om Lilla Änggårdens historia. Begränsat antal platser. (40 min).

12.15 Saftprovning (45 min)
Vilken saft smakar bäst, luktar godast och har den vackraste färgen?
Kom och smaka, lukta, känn och var med att kora Lilla Änggårdens bästa saft. Alla är välkomna!

Under dagen kan du dessutom snickra en fågelholk tillsammans med Svenska Jägareförbundet i Västra Götaland, ta dig en kopp kaffe i gröngräset eller fråga Higabs bebyggelseantikvarie om allt du velat veta om vården av gamla hus.
I samarbete med park- och naturförvaltningen.

Snickra din egen fågelholk!
Bygg en egen fågelholk att ta med hem. Material, verktyg och handledning under ledning av Svenska Jägareförbundet Västra Götaland Väst.

Praktisk info hittar du här!