Invigning av Göteborgs garderob

lör 4 maj
Tid: 
13.00-16.00
Var: 
Foajén

Den 4 maj öppnar vi äntligen dörren till vår modeutställning Göteborgs garderob. Utställningen fokuserar på tiden runt 1880–1930, när klädfabriker tar plats i ett växande Göteborg och förändrar hur människor ser på mode, konsumtion och inte minst varandra.

Utställningen invigs av Hanna Hellquist, krönikör, programledare och författare och Ali Davoodi, grundare av modemässan Fresh Fish. Under dagen bjuds vi på VOGUING, modesamtal, boksläpp och hattverkstad.

Fri entré. Alla är välkomna.

Invigning på Foajéscenen 13.00
Museichef Carina Sjöholm hälsar välkommen. Därefter sker Invigningssamtal med Hanna Hellquist och Ali Davoodi. Slutligen ett panelsamtal om mode med Ali Davoodi, Sofia Höfner Skogh och Sara Habte Selassi. Moderator är Hanna Hellquist.

Bokrealase på Foajéscenen 15.00
Bokerelease av  Tjugo sällsamma berättelser jag fann i en garderob. Inför vårens stora historiska modeutställning "Göteborgs garderob", anordnade Stadsmuseet i samarbete med det Göteborgsbaserade fantastikförlaget Catoblepas förlag en novelltävling. Kriterierna var att ett av de utvalda föremålen från utställningen på något sätt skulle ingå i novellen samt inslag av fantastik, exempelvis steampunk, fantasy, skräck, mystiska väsen eller science fiction. På scenen, jurymedlemmarna Daniel Finnholm, Patrik Centerwall och Lupina Ojala. Uppläsning av det vinnande bidraget Minnenas dans av Paula Törnqvist