Samtal med...

Inställt: Om Ellen Ahlgren

Ellen Ahlgren var gift med Carl Julius Ahlgren, kapten på skonaren Isolda. När Ellen klev ombord på Isolda 1910 inleddes en 32 år lång bröllopsresa och ett stort äventyr. Här får vi bland annat höra om när fyra barn fick se dagens ljus ombord: Kapten Ahlgren var barnmorska och barnen fick omsorgsfullt utvalda nam. Margareta Romander, barnbarn till Ellen, berättar.

”Samtal med” är en programserie av Sjöfartsmuseet Akvariet i höst på Stadsmuseet. Vid varje tillfälle träffar vi en intressant person med någon anknytning till den maritima världen. Vi samtalar om deras erfarenheter, ser bilder och lyssnar till berättelser om hav och människor!

Genomförs i samarbete med Folkuniversitetet. 

Bokning
Under hösten 2020 behöver plats bokas till samtliga aktiviteter. Du kan boka din plats fram till att aktiviteten börjar i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder. Programpunkten ingår i entrébiljetten.

Covid-19
Vi följer noggrant myndighetens rekommendationer. Välkommen att besöka oss om du är frisk, men tänk på att hålla avstånd och tvätta händerna ofta. Läs mer här om hur pandemin påverkar vår verksamhet.

Tillgänglighet
Lokalen är utrustad med hörslinga. 

Samtal med...
tis 1 dec
Tid: 
15.00-16.00
Var: 
Wallenstamsalen