Samarrangemang

Inställt: När staten inte räcker till

Lena Lennerhed, professor i idéhistoria och Jens Rydström, professor i genusvetenskap, pratar om sitt forskningsprojekt ”När staten inte räcker till: Aids och det civila samhället i Sverige 1982–2000" som handlar om hur de ideella organisationerna reagerade inför den nya skrämmande sjukdomen.

I projektet har forskarna tittat på hur de etablerade föreningarna, som RFSL, RFSU, och föreningen för blödarsjuka lade om sin verksamhet och vad de nya föreningarna, som Noaks Ark, Convictus, PositHiva Gruppen och Positiva Gruppen Väst gjorde. Hur kunde de ideella föreningarna träda in för att stödja och hjälpa dem som drabbades? Och vilka konfliktytor fanns med staten och föreningarna sinsemellan?

I samarbete med nätverket kring World Aids Day.

Bokning
Under hösten 2020 behöver plats bokas till samtliga aktiviteter. Du kan boka din plats fram till att aktiviteten börjar i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder. Programpunkten ingår i entrébiljetten.

Covid-19
Vi följer noggrant myndighetens rekommendationer. Välkommen att besöka oss om du är frisk, men tänk på att hålla avstånd och tvätta händerna ofta. Läs mer här om hur pandemin påverkar vår verksamhet.

Tillgänglighet
Lokalen är utrustad med hörslinga.

Samarrangemang
tis 1 dec
Tid: 
13.00-14.00
Var: 
Wallenstamsalen