INSTÄLLT: Invigning av Frispel

Programpunkten är tyvärr inställd. Notera att utställningen FRISPEL - scenkonst i förvandling 1960-2000 öppnar den 16 maj, men utan invigningsprogram.

PROGRAM (13.00-14.00) 
Invigningstal av museichef Carina Sjöholm.

Maria Grahn, Anki Rahlskog och Anders Melander från Nationalteatern spelar låtar från kultförklarade skivan och barnteatern Kåldolmar och kalsipper. 

Panelsamtal med företrädare från Göteborgs fria scenkonstliv:
Gun Lund, dansare och koreograf, driver den experimentella dansensemblen E=mc2 Danskonst. Var med och grundade fria dansgruppen Rubicon 1978 och dansscenen Unga Atalante 1987.
Carl Harlén, tidigare skådespelare, manusförfattare och regissör på fria teatergruppen Teater Uno, som han var med och grundade 1977.  
Rolf Sossna, var med och grundade fria teatergruppen En Annan Teater 1992, som kom att bli nuvarande Masthuggsteatern, där han tidigare var verksam som regissör.
Moderator: Lis Hellström Svenningsson, kulturskribent och mångårig dans- och teaterkritiker på bland annat Göteborgs-Posten. Lis har även anlitats som skribent av utställningstexterna i Frispel.

Dansperformance av Göteborgsbaserade och normbrytande Danskompaniet Spinn, som består av dansare med och utan funktionsvariationer.

Varmt välkomna!
 

lör 16 maj
Tid: 
13.00
Var: 
Foajén