Tisdagsklubben Teckenspråkstolkad

Inställt: Flykten till Marstrand

I november 1969 placerades tvåhundra statslösa polsk-judiska flyktingar på Marstrand, för att bo på ön under vinterhalvåret och lära sig svenska.  Författaren Anna Grinzweig Jacobsson var själv en av dem, sex år gammal. Femtio år senare har hon sökt sig tillbaka till sin och de andras historia och intervjuat ett 20-tal av personerna som var med.  Resultatet är en rösternas väv om Polens antisemitiska kampanj under det sena sextiotalet, landsflykten, ankomsten till Marstrand och hur livet blev i det nya landet.  Boken Flykten till Marstrand är planerad för utgivning på Bokförlaget Korpen under hösten 2020 och kommer att finnas till försäljning.

Genomförs i samarbete med Folkuniversitetet. 

Bokning
Under hösten 2020 behöver plats bokas till samtliga aktiviteter. Du kan boka din plats fram till att aktiviteten börjar i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder. Programpunkten ingår i entrébiljetten.

Covid-19
Vi följer noggrant myndighetens rekommendationer. Välkommen att besöka oss om du är frisk, men tänk på att hålla avstånd och tvätta händerna ofta.  Läs mer här om hur pandemin påverkar vår verksamhet.

Tillgänglighet
Programpunkten tolkas till teckenspråk och lokalen är utrustad med hörslinga.

Tisdagsklubben Teckenspråkstolkad
tis 8 dec
Tid: 
15.00-16.00
Var: 
Wallenstamsalen