Tisdagsklubben Teckenspråkstolkad

Hemliga kliniken

Tisdagsklubben Teckenspråkstolkad
tis 19 feb
Tid: 
15.00–16.00
Var: 
Wallensamsalen

När Rosengrenska stiftelsen bildades i Göteborg 1998 var ”papperslös" ett okänt begrepp. Inte ens de aktiva i asylrättsrörelsen var medvetna om att det fanns en parallell verklighet i Välfärdssverige - ett skuggsamhälle befolkat av tusentals gömda flyktingar. Nu har Rosengrenska funnits i 20 år och frivilliga inom organisationen har spelat en avgörande roll i opinionsarbetet för den lag som trädde i kraft 1 juli 2013 och som garanterar papperslösa rätten till ”vård som inte kan anstå”. 

Lina Lönnberg, psykolog, och Anne Johansson journalist, berättar om Rosengrenskas mottagning för papperslösa och arbetet för mänskliga rättigheter. Med utgångspunkt i Anne Johanssons bok "Hemliga kliniken" berörs också avgörande skeden i svensk flyktingpolitik, opinionsbildning och beslut för asylsökande och papperslösa.  Teckenspråkstolkas.

Först till kvarn! Hämta ut din biljett i Stadsmuseets reception från kl 10.00 samma dag.

Tisdagsklubben belyser aktuella händelser med en kulturhistorisk koppling och välkomnar en bredd av boende i Göteborg. I samarbete med Folkuniversitetet.​ Föreläsningssalen är utrustad med hörslinga.