Onsdagsföreställning Teckenspråkstolkad

Folkteatern -från frigrupp till institution

I höst bjuder Stadsmuseet på en ”Onsdagsföreställningar” i samband med vår nya scenkonstutställning FRISPEL. Här får vi se smakprov på samtida scenkonst och möta betydelsefulla scenkonstutövare i samtal med kulturskribenten Lis Hellström Sveningson.

Kulturskribenten Lis Hellström Sveningsson möter Frida Röhl, regissör och konstnärlig ledare på Folkteatern i Göteborg. Med sig har Frida ett textbaserat smakprov från den kommande nyproduktionen Arvet som spelas på Folkteatern våren 2022 samt ett klipp från den digitala föreställningen Urgent Drama.

Frida Röhl har en lång bakgrund inom scenkonsten och är utbildad skådespelare vid Scenskolan i Malmö, för att senare bli konstnärlig ledare för den fria teatergruppen Tribunalen. Förutom att jobba på Folkteatern frilansar Frida även som regissör för en produktion vid Stockholms stadsteater varje år.

Genomförs med stöd av Stiftelsen för scenkonstens historia i Göteborg och i samarbete med Folkuniversitetet.

Bokning
Under hösten 2020 behöver plats bokas till samtliga aktiviteter. Du kan boka din plats fram till att aktiviteten börjar i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder. Programpunkten ingår i entrébiljetten.

Covid-19
Vi följer noggrant myndighetens rekommendationer. Välkommen att besöka oss om du är frisk, men tänk på att hålla avstånd och tvätta händerna ofta. Läs mer här om hur pandemin påverkar vår verksamhet.

Tillgänglighet
Programpunkten tolkas till teckenspråk och lokalen är utrustad med hörslinga.

Onsdagsföreställning Teckenspråkstolkad
ons 18 nov
Tid: 
18.00-19.00
Var: 
Wallenstamsalen