Finissage av Jobba, leva, bo

Kom och ta en sista titt på vår utställning Jobba, leva, bo. Vi uppmärksammar utställningen genom att få en tillbakablick över utställningsperioden och de utställningar som kompletterat Jens S Jensens bilder. Dessutom bjuder vi på film; The Center Is The Periphery - A Hammarkullen Story samt två guidade visningar i utställningen. Fri entré från klockan 12!

12:00 Avslutningstal med Mixgården
Mixgården kommer tillbaka och berättar om året som gått sedan de flyttade in på museet i november 2018.

12:30 Gloria Esteban + Filmvisning av The Center Is The Periphery - A Hammarkullen Story
Gloria Esteban kommer och pratar om Hammarkullen 365 och berättar om arbetet med festivalen Hammarkullen Urban Art 2017. Därefter blir det filmvisning av The Center Is The Periphery - A Hammarkullen Story. Filmen utgår ifrån gatukonstfestival Hammarkullen Urban Art 2017 (# HUA17). Festivalen utmanade några av de idéer och trender vi har sett i Europa de senaste åren, där gatukonst har förvandlats till dekoration på fasader och till en strategi för att omvärdera en plats. Filmen handlar om några av konstnärerna och arrangörerna och ifrågasätter gatukonstens roll idag samtidigt som den belyser aktivism och deltagande. Målet med filmen är att inleda en diskussion om behovet av en mer inkluderande politik.
Regisserad av Futuro Berg. Assisterande direktör Julian Quevedo. Tillverkad i samarbete med Urban Konst GBG. Redigerad av Miguel Angel Regalado.

13.00 & 14:30 Guidad visning
Jens S Jensens fotografier visar upp bilder av ett samhälle där människor växte upp, gick till jobbet, bodde och levde. Hur har det samhället förändrats? Tillsammans med vår pedagog pratar vi om samhället i förändring. Var det verkligen bättre förr? Begränsat antal platser, hämta din biljett i museets reception från klockan 10.00 samma dag.

sön 22 sep
Tid: 
12.00-15.00