Queer onsdag

En nordisk queer revolution?

De nordiska länderna berömmer sig av att vara de mest HBTQ-vänliga i världen. Men vad ligger bakom framgångssagan? Och är det verkligen problemfritt? Hur hanterar hbtq-aktivister spänningen mellan respektabilitet och mångfald, och hur ska vi förstå dagens transaktivism? Föreläsningen handlar om homokamp, lesbisk organisering och transaktivism i Sverige, Norge och Danmark under de senaste 60 åren.

Jens Rydström är professor i genusvetenskap och expert på queerhistoria. Programpunkten genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Bokning
Under hösten 2020 behöver plats bokas till samtliga aktiviteter. Du kan boka din plats fram till att aktiviteten börjar i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder. Programpunkten ingår i entrébiljetten.

Covid-19
Vi följer noggrant myndighetens rekommendationer. Välkommen att besöka oss om du är frisk, men tänk på att hålla avstånd och tvätta händerna ofta. Läs mer här om hur pandemin påverkar vår verksamhet.

Tillgänglighet
Lokalen är utrustad med hörslinga.

Queer onsdag
ons 7 okt
Tid: 
18.00-19.00
Var: 
Wallenstamsalen