Onsdagsföreställning Teckenspråkstolkad

Den fria dansen

I höst bjuder Stadsmuseet på en ”Onsdagsföreställningar” i samband med vår nya scenkonstutställning FRISPEL. Här får vi se smakprov på samtida scenkonst och möta betydelsefulla scenkonstutövare i samtal med kulturskribenten Lis Hellström Sveningson.

Denna onsdagskväll gästas museet av två pionjärer inom det fria danslivet: Eva Ingemarsson och Gun Lund. Tillsammans var de båda med och skapade Göteborgs första fria dansgrupp Rubicon 1978 och senare även Unga Atalante 1987. Båda är fortsatt verksamma idag och bjuder museets besökare på smakprov från aktuella produktioner:

I Luftkub/Concrete utforskar Eva Ingemarsson tillsammans med smyckeskonstnären Lena Birgittsdotter rörelsen som uppstår då kroppen möter en ledad kub som utmanar rummets och geometrins former. Gun Lund har valt att visa två korta stycken med asiatisk ton. Senast uppfördes de på klipporna på Burö - ett material som liksom rörelsen innesluter själva tiden.

Kulturskribenten och scenkonstkritikern Lis Hellström Sveningsson möter dem i ett samtal om den fria dansen då och nu. Vad var det som gjorde att dansen fick ett sånt lyft? Hur är det att vara frigrupp idag? 

Genomförs med stöd av Stiftelsen för scenkonstens historia i Göteborg och i samarbete med Folkuniversitetet.

Bokning
Under hösten 2020 behöver plats bokas till samtliga aktiviteter. Du kan boka din plats fram till att aktiviteten börjar i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder. Programpunkten ingår i entrébiljetten.

Covid-19
Vi följer noggrant myndighetens rekommendationer. Välkommen att besöka oss om du är frisk, men tänk på att hålla avstånd och tvätta händerna ofta. Läs mer här om hur pandemin påverkar vår verksamhet.

Tillgänglighet
Programpunkten tolkas till teckenspråk och lokalen är utrustad med hörslinga.

Onsdagsföreställning Teckenspråkstolkad
ons 14 okt
Tid: 
18.00-19.00
Var: 
Wallenstamsalen