Mellanrum

Bostadsbyggande i en marknadsstyrd tid

Mellanrum
ons 30 jan
Tid: 
17.00–19.00
Var: 
Foajén

På det näst sista Mellanrum ligger fokus på bostadsutveckling ur två vinklar; ett bostadshistoriskt perspektiv och ett lokalt göteborgsperspektiv. 

Ola Nylander, professor i bostadsarkitektur på Chalmers, föreläser utifrån sin nya bok ”Svensk bostadsarkitektur, utveckling från 1800-tal till 2000-tal". Han ger oss nycklar till hur vi kan förstå dagens utmaningar för bostadsbyggandet, ett bostadsbyggande som blivit allt mer marknadsstyrt, genom att titta bakåt. Hur har politiker, arkitekter, byggbolag och boende under andra tider förhållit sig till bostadsbristen? Under kvällen är det även bokrelease för Ola Nylanders nya bok.

Kristian Käll, processledare social hållbarhet, Älvstranden utveckling AB, berättar hur Göteborg jobbar med att få till en blandad hyressättning i nyproduktion i Frihamnen. 
Blandade hyresnivåer är en av de målsättningar som togs fram i och med arbetet med Vision Älvstaden 2012, för att olika inkomstgrupper ska ha möjlighet att efterfråga bostäder där. Det innebär att en helt ny modell jobbats fram och denna kommer vi att få höra om under kvällen. 

Mellanrum är samtalsserie om stadsutveckling i nära samarbete med Chalmers, Mistra Urban Futures, S2020 och Göteborgsregionens kommunalförbund.  Vi bjuder på kaffe och te. Hörslinga saknas.