Familjesöndag

Barnens dag på Lilla Änggården

Har det bott barn i det gamla huset vid Änggårdsbergen? Vad gjorde barnen på somrarna för 100 år sedan? Denna familjesöndag bjuder vi på tre visningar av Lilla Änggården för barn. På gården kommer vi att ha måleriverkstad och tillsammans med våra vänner från Sjöfartsmuseet Akvariet kommer vi att titta närmare på den lilla bäcken som rinner genom skogen.

Rekommenderad ålder för visningarna: från 7 år. Övriga aktiviteter passar även för de mindre barnen. Fri entré till samtliga aktiviteter.

11:00–15:00
Fikastund
Saft/kaffe & kaka till självkostnadspris. Betalning via Swish.

11:30, 13:00 & 14:30
Visning av Lilla Änggården
Följ med vår pedagog in i huset för att ta reda på vilka som bott på Lilla Änggården! Begränsat antal platser. Biljett hämtas på plats.

12:00–15:00
Krukmakarens verkstad
Här får du prova på Porslinsmåleri med inspiration från 1700-talet. Under den här perioden reste människor runt om i världen. Då liksom nu inspirerades de av alla influenser i och runt handeln. Ostindiska kompaniet var stort företag och fartygen anlände till hamnen i Göteborg fulla av blåvitt porslin med Östasiatiska motiv. Motiven var inspirerade av bland annat islamisk dekor som kinesiska handelsmän tagit med sig tillbaka till Kina från sina handelsresor. I Sydvästasien köpte de mineralen kobolt som gör dekoren på porslinet blå. Med tiden har det blåvita porslinet bland annat blivit typiskt göteborgskt, som exempelvis Rörstrands Ostindia-serie. Kom och besök Krukmakarens Verkstad, här får du möjlighet att måla med porslinsfärg och sätta din personliga prägel på kakelplattan. 

12:30 & 14:00
Krypen i bäcken
Följ med Sjöfartsmuseet Akvariets biolog till bäcken vid Lilla Änggården. Vi undersöker vad som kan gömma sig där och varför det är så coolt med mossa!

Familjesöndag
sön 29 sep
Tid: 
11.00-16.00
Var: 
Thorild Wulffsgatan 75/Hejderidaregatan 15