Vårens föredragsserier

Alla våra programserier sker i samarbete med Folkuniversitetet.

Tisdagsklubben

Tisdagar 15.00–16.00 i Wallenstamsalen
En av Stadsmuseets äldsta föredragsserier där vi lyfter aktuella ämnen utifrån våra utställningar, denna vår ligger fokus på hållbart mode, kläder som könskonstruktion och teaterhistoria! Se alla tisdagsklubbar här!
Begränsat antal platser, ingen föranmälan. Biljetter kan hämtas i receptionen från kl 10 samma dag som föreläsningen hålls. Lokalen är utrustad med hörslinga.

Sjöfartsmuseet dyker upp

Tisdagar 15.00–16.00 i Wallenstamsalen.
Sjöfartsmuseet Akvariet gästar oss med spännande berättelser om Göteborgs maritima historia. Se vad Sjöfartsmuseet bjuder på här!
Föreläsningen ingår i museets entrébiljett. Begränsat antal platser, hämta din biljett i museets reception från klockan 10.00 samma dag. I samarbete med Folkuniversitetet.

Onsdagsföreläsningar

Onsdagar 18.00–19.00 på Foajéscenen.
Utifrån vandringsutställningen Vi & dom, som står på Stadsmuseet under våren, pratar vi om hatbrott ur olika perspektiv. Se föreläsningarna här!
Ingår i entrébiljett. I samarbete med Polismuseet, som producerat utställningen.

Queer onsdag

Onsdagar 18.00–19.00 på Foajéscenen.
Första onsdagen i månaden lyfter vi kulturhistoriska frågor ur ett queert perspektiv och queera frågor ur ett kulturhistoriskt perspektiv. Se de Queera onsdagarna här!
Ingår i entrébiljett.