Ditt Lilla BILDNINGSljus i samhällsmörkret

Kunskapsbanken

Välkommen att botanisera bland föremål, berättelser och göra historiska nedslag. Välkommen att spana efter den tid som flytt tillsammans med oss!

Berättelser om historiska händelser, fantastiska föremål och spännande livsöden – från dåtid till nutid.

Artiklar

Historien om Sverige

Utforska historien om Sverige ur ett Västsvenskt perspektiv genom fördjupningar om allt från asatro till den allra första Volvon. Häng med på en dramatisk resa från istiden till våra dagar!

Utforska historien här

En historisk skattkista

Sök i samlingarna

I museets samlingar finns mängder av minnen och föremål ur historien bevarade. Här finns foton, brev, möbler, dagböcker, arkeologiska fynd, tidningsklipp, ritningar, bilar, kläder och mycket annat. Nyfiken? Välkommen att söka i museets bland hundratusentals föremål och fotografier.

Sök i samlingarna här

Berättelser från samlingarna

Museets samling är en veritabel skattkista som skildrar stadens historia och vårt gemensamma kulturarv. För närvarande pågår en omfattande inventering av museets samlingar. Här presenterar vi berättelser om saker och ting, nedslag och upptäckter som görs längs vägen.

filjmtajm

GÖteborgs historia på 20 minuter

Stadsmuseets pedagoger och historiker tar sig an uppgiften att berätta stadens 400-åriga historia på 20 minuter (nästan). Under tio avsnitt får vi följa med på en resa från dåtid till nutid och slutligen framtid.

Se filmerna här

Podcast

En kvart om göteborg

Här får du femton minuters göteborgsk kulturhistoria och angelägnaperspektiv på vad som händer i staden just nu. Ett nytt avsnitt kommer ut en gång i månaden.

Lyssna här