Blogg

Nyhet

Vinnare i novelltävling utsedd!

Inför vårens stora historiska modeutställning "Göteborgs garderob", anordnade Stadsmuseet i samarbete med det Göteborgsbaserade fantastikförlaget Catoblepas förlag en novelltävling. Kriterierna var att ett av de utvalda föremålen från utställningen på något sätt skulle ingå i novellen samt inslag av fantastik, exempelvis steampunk, fantasy, skräck, mystiska väsen eller science fiction.

Vi fick in många fina bidrag och nu är vinnaren utsedd. Stort grattis till Paula Törnqvist!

Juryns motivering:
"Minnenas dans" uppfyller mer än väl de element vi sökt; fantastiken som möjliggör resor i tiden och till slut upphäver den, museiföremålet - de svarta lackskorna - som är i centrum av historien och driver den framåt samt Göteborgsanknytningen som levandegör historien på ett trovärdigt vis. Författaren har skapat en finstämd berättelse om saknad som lämnade oss med en känsla av både sorg och hopp.

Här kommer en presentation om och från vinnaren:
”43 årig dalslänning. Läst mycket böcker periodvis när livet tillåtit det, genrerna har växlat men kommer ofta tillbaka till fantasy och romance. Hela livet kladdat bokstäver och ord på allt jag kommit över men aldrig en hel text. Bestämde mig för en skrivkurs 2018 och på den vägen är det. Orden fick mening och liv. Historia har alltid fascinerat mig och då främst för den vanliga lilla människan. Släktforskar och fantiserar om alla personer jag kan skriva om under långa hundpromenader.”

”Göteborgs garderob” öppnar 4 maj. Läs mer om utställningen här.
Se Catoblepas hemsida här.

/ Göteborgs stadsmuseum