Om museet

Urbanum: tävling på Instagram

Vill du veta en hemlis?

Res genom stan och tävla på Instagram

Res genom ett Göteborg du inte visste fanns och till platser du vanligtvis inte besöker. Kulturverkstan, i samarbete med Stadsmuseet, bjuder in dig till en spännande resa. Följ med och ta del av hemliga eller glömda berättelser från din hemstad Göteborg!

Den 16-29 november 2015 finns det på sex olika platser runtom i Göteborg skyltar med QR-koder, som du kan hitta med hjälp av kartan. (Klicka på symbolen i det övre högra hörnet på bilden här intill för att se hela kartan. Kartan finns även som en nedladdningsbar bildfil längst ner på sidan). Varje QR-kod innehåller en historia kopplad till platsen, som du kan ta del av genom att skanna QR-koden.

Samtliga platser kan nås genom Västtrafiks buss- och spårvagnsnät. Från hållplatserna hittar du till QR-koderna genom att följa rosa markeringar. Ju fler QR-koder du scannar desto större chans har du att vinna priser.

TÄVLINGSPRISER

Som deltagare i tävlingen Vill du veta en hemlis? har du chansen att vinna fina priser:

  • Årsbiljetter och tygkassar från Stadsmuseet
  • Regionen Runt månadskort från Västtrafik
  • Biljetter till Teater Aftonstjärnans föreställning Kabaré Kosmos
  • Skärgårdslunch för två på Pensionat Styrsö Skäret.

SÅ HÄR TÄVLAR DU:

  • För att delta i tävlingen behöver du registrera dig på Stadsmuseet. Information om hur du registrerar dig når du genom att scanna koden på den skylt som finns i entrén på Stadsmuseet.
  • Du behöver en QR-läsare i din smartphone/surfplatta.
  • Du behöver även ha ett öppet Instagram-konto för att vi ska kunna se ditt bidrag.
  • Fotografera en bild från varje plats du besöker och tagga den med: #villduvetaenhemlis #urbanumgbg #stadsmuseetgbg

Göteborgs stadsmuseum, Urbanum

På Göteborgs stadsmuseum kan du hämta tävlingsfolder med karta, samt registrera ditt tävlande. Museets öppettider är tisdag–söndag 10.00–17.00, onsdag kvällsöppet till 20.00.

SLUTEVENT

Onsdagen den 2 december klockan 17.00 anordnas ett avslutande event med prisutdelning på Göteborgs stadsmuseum. Alla är välkomna!

QR-koder och QR-läsare

För att läsa in en QR-kod behöver du en QR-läsare. En QR-läsare går att ladda ner gratis. Sök på ”QR-scanner” i exempelvis AppStore eller Google play.

TÄVLINGSVILLKOR

Det är förbjudet att fotografera och sprida QR-koderna. De som fotograferar och instagrammar QR-koderna stängs av från tävlingen. Vi förbehåller oss rätten att visa upp tävlingsbidrag taggade med #villduvetaenhemlis i samband med sluteventet på Göteborgs stadsmuseum i december. Bilderna kommer inte att användas i marknadsföringssyfte. Bidragen måste följa Instagrams användarvillkor.

LÄNKAR

Facebook-event: Vill du veta en hemlis?
Instagram: stadsmuseetgbg

Vill du veta en hemlis? är producerad för Urbanum av studenter på Kulturverkstan.

Bifogade filer

karta_infosida.pngpng, 1.31 MB