Information angående Covid-19

ett säkert besök

Vi har öppet

Uppdaterat 2022-02-09
Från och med 9 februari släpps samtliga restriktioner men vi uppskattar om du avstår besök vid symtom och tänker lite extra på din handhygien. För mer information se till exempel Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se

Vaccinationsbevis

Du behöver inte vaccinationsbevis för att besöka museet.

Bokning och betalning

Vi har i dagsläget inte möjlighet att erbjuda förköp av entrébiljetter. Som ett led i säkerhetsåtgärderna vi vidtagit för att minska spridningen av Covid-19, är våra kassor nu kontantfria. Det går bra att betala med kort eller via Swish.

Besök oss digitalt

Under fliken Digiseum här på webbplatsen har vi samlat digitala resurser i form av visningar, filmade introduktioner till utställningar, nedslag i samlingarna, intressanta berättelser och tips hur man kan ta del av museet hemifrån. Vi fyller regelbundet på med nytt spännande innehåll och rekommenderar varmt ett besök när som helst, dygnet runt, från mobil, padda eller dator.

Övriga åtgärder

Vi har infört extra städrutiner för att minska risken för smittspridning.

För dig som besökare erbjuder vi handsprit vid kassadiskarna. Vi har monterat plexiglas framför kassadisken, samt golvmarkeringar för att säkerställa att behörigt avstånd hålls.