Information angående Covid-19

ett säkert besök

Vi har öppet

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

Under besöket

Antalet besökare anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster. Detta för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd inne på museet och i museibutiken. Vi ber om förståelse för eventuella väntetider.

Bokning och betalning

Vi har i dagsläget inte möjlighet att erbjuda förköp av entrébiljetter. Som ett led i säkerhetsåtgärderna vi vidtagit för att minska spridningen av Covid-19, är våra kassor nu kontantfria. Det går bra att betala med kort eller via Swish.

Utställningar

Du är välkommen att besöka museets utställningar. Både basutställningar och tillfälliga utställningar är öppna för publik. Tänk på att hålla säkert avstånd till övriga besökare.

Aktiviteter

Kika i kalendariet för att se vilka aktiviteter som erbjuds. Museet vidtar åtgärder för att dessa ska upplevas som trygga att delta i. Tänk på att hålla säkert avstånd till övriga besökare och personal.

Besök oss digitalt

Under fliken Digiseum här på webbplatsen har vi samlat digitala resurser i form av visningar, filmade introduktioner till utställningar, nedslag i samlingarna, intressanta berättelser och tips hur man kan ta del av museet hemifrån. Vi fyller regelbundet på med nytt spännande innehåll och rekommenderar varmt ett besök när som helst, dygnet runt, från mobil, padda eller dator.

Övriga åtgärder

Vi har infört extra städrutiner för att minska risken för smittspridning. Vi uppmanar även våra besökare att vara extra noga med handhygien och att hålla behörigt avstånd till övriga besökare. Vi har regelbunden rondering i museet för att säkerställa att inte trängsel uppstår.

För dig som besökare erbjuder vi handsprit vid kassadiskarna. Vi har monterat plexiglas framför kassadisken, samt golvmarkeringar för att säkerställa att behörigt avstånd hålls.

Vi följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För mer information se till exempel Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se