Information angående Covid-19

ett säkert besök

Göteborgs stadsmuseum har öppnat för publik igen. Du som är frisk är välkommen att besöka museet,
men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt
besök av hänsyn till dina medmänniskor.

Göteborgs stadsmuseum har försiktigt öppnat för publik igen, efter beslut från kulturnämnden. Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

Färre besökare i museet

Vi begränsar antalet samtidiga besökare till museet till max 150 personer, för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd. Vi har även infört begränsningar per rum/utställning. Vi ber om förståelse för att du kan få vänta en stund innan du får komma in i museet. I museets butik får det vara tre samtidiga kunder.

Bokning och betalning

Vi har i dagsläget inte möjlighet att erbjuda förbokning. Som ett led i säkerhetsåtgärderna vi vidtagit för att minska spridningen av Covid-19, är våra kassor nu kontantfria. Det går bra att betala med kort eller via Swish.

Utställningar

Du är välkommen att besöka museets utställningar. Både basutställningar och tillfälliga utställningar är öppna för publik. Tänk på att hålla säkert avstånd till övriga besökare.

Aktiviteter

Med anledning av rådande situation har museet beslutat att ställa om till digitala aktiviteter. Visningar och andra fysiska aktiviteter är tills vidare inställda.

Besök oss digitalt

Under fliken Digiseum här på webbplatsen har vi samlat digitala resurser i form av visningar, filmade introduktioner till utställningar, nedslag i samlingarna, intressanta berättelser och tips hur man kan ta del av museet hemifrån. Vi fyller regelbundet på med nytt spännande innehåll och rekommenderar varmt ett besök när som helst, dygnet runt, från mobil, padda eller dator.

Övriga åtgärder

Vi har infört extra städrutiner för att minska risken för smittspridning. Vi uppmanar även våra besökare att vara extra noga med handhygien och att hålla behörigt avstånd till övriga besökare. Vi har regelbunden rondering i museet för att säkerställa att inte för många personer vistas samtidigt i samma lokal.

För dig som besökare erbjuder vi handsprit vid kassadiskarna. Vi har monterat plexiglas framför kassadisken, samt golvmarkeringar för att säkerställa att behörigt avstånd hålls.

Vi följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För mer information se till exempel Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se