Hyr in er i historien

KOnferens

Hyr in dig i historien

Boka er nästa konferens i en historisk och intressant miljö. Göteborgs stadsmuseum ligger centralt i Göteborg, nära Brunnsparken, Domkyrkan och Stenpiren, i det anrika Ostindiska huset. Vi har tre lokaler i varierande storlek och alla har modern konferensutrustning.

Konferens i historisk miljö

Boka er nästa konferens i en historisk och intressant miljö. Göteborgs stadsmuseum ligger centralt i Göteborg, nära Brunnsparken, Domkyrkan och Stenpiren, i det anrika Ostindiska huset. Vi har tre lokaler i varierande storlek och alla har modern konferensutrustning.

Lokaler

Våra lokaler är Wallenstamsalen, S A Hedlund och Olga Dahl. Wallenstamsalen är vår störta lokal och den finns i anslutning till vår foajé och reception. S A Hedlund och Olga Dahl ligger mittemot varandra på andra våningen i Wilsonflygeln och har stora fönster med utsikt mot vår innergård. Wallenstamsalen har en fast möblering med plats för 150 personer. S A Hedlund och Olga Dahl kan möbleras i olika typer av sittningar.

Öppettider

Museets öppettider för våra konferensgäster är måndag – fredag mellan 08:00-17:00, onsdagar mellan 08:00-20:00, och lördag – söndag mellan 10:00-17:00. Övrig tid måste vakt och eventuell personal bokas enligt överenskommelse.

Museets utställningar

Som konferensgäst har ni tillgång till våra utställningar, gäller tisdag-söndag då museet är öppet, och betalar ingen entréavgift utan går runt utan kostnad. Tisdag-fredag fram till 10:00 kan det ske ett visst underhåll på våra utställningar. Klicka här för att se aktuella utställningar. Obs! På måndagar finns det dessvärre inga möjligheter att se våra utställningar då underhållet sker under hela dagen.

Guidade visningar

Det är våra pedagoger som har hand om alla guidade visningar på museet. Om ni är intresserade av en guidning så kan ni mejla direkt till våra pedagoger eller så säger ni till vid er konferensförfrågan så skickar vi den vidare.

Konferensgäst på Stadsmuseet

Att vara konferensgäst på Stadsmuseet innebär att ni har tillgång till museets alla utställningar och våra gemensamma utrymmen som foajén och innergård och att ni samsas med våra övriga museibesökare då museet är öppet.

Våra museibesökare består bland annat av skolklasser som främst är hos oss på förmiddagarna. Dessa barn och ungdomar kan ibland vara lite högljudda och uppspelta då de är hos oss. Våra utställningar byts ut med jämna mellanrum och då en utställning ska plockas ner och en annan sättas upp kan detta ibland innebära ett visst oljud. Våra utställningar visas i många olika format såsom ljuduppspelningar, bildvisning med ljud och ibland av instrument eller annat som ger ifrån sig ljud. Vi ber er ha överseende för dessa typer av händelser och skulle det störa er konferens för mycket så tveka inte att tala om detta för oss så ska vi försöka åtgärda detta.

Ni är varmt välkomna till Göteborgs stadsmuseum och vi kan garantera att ni inte har upplevt något liknande innan, våra utställningar är helt enkelt unika.

Kontakt

Konferenslokal
E-post: konferens.stadsmuseum@kultur.goteborg.se
Tfn: +46 (0)31-368 36 25

Guidade visningar
E-post: pedagog.stadsmuseum@kultur.goteborg.se

Övriga frågor och aktuella utställningar
Tfn: +46 (0)31-368 36 00