Bra att veta

Besöksinformation

Här hittar du information om öppettider, priser och annat som kan
vara bra att veta inför ditt besök.

Museets öppettider

Tisdag-söndag 10-17, onsdagar kvällsöppet till 20. Måndag stängt.
Under fre 29 okt, Kulturnatta, är museet öppet till 22.00

Avvikande öppettider

Museet är stängt långfredagen, 1 maj, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

Ett säkert besök

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor. Läs om hur vi anpassar verksamheten utifrån rådande restriktioner.

Priser

Vuxen 60 kronor (engångsbesök)

Fri entré för barn och unga under 20 år.

Fri entré för studenter mot uppvisande av studentlegitimation.

Museikort

Museikort 120 kronor (Du besöker Göteborgs Stads museer* så många gånger du vill under det kalenderår du köpt ditt kort.

Museikort seniorpris 100 kronor. Gäller från 62 år, mot uppvisande av legitimation)

Museikortet gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet* och Röhsska museet. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Museikortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år. Borttappat kort går att ersätta mot en administrativ avgift på 25 kr.

*Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för ombyggnation och öppnar under hösten 2022.

Kontantfri betalning

Ingen kontanthantering förekommer, det går enbart att betala med bara kort och swish. Vårt swishnummer är 123 402 92 94.

Förvaringsskåp

Förvaringsskåp finns i museets foajé där du kan låsa in väskor och ytterkläder. Det finns skåp som tar en 10 krona i deposition eller skåp med kodlås.

Tillgänglighet

Läs mer om tillgängligheten på museet här.

Hitta hit

Adress

Göteborgs stadsmuseum ligger på Norra Hamngatan 12, nära Brunnsparken i centrala Göteborg. Det är enkelt att ta sig hit. Så här gör du:

Med spårvagn

Ta linje 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9 eller 10. Hoppa av på hållplats Brunnsparken eller Domkyrkan. På Väststrafiks hemsida finns en reseplanerare där du kan se restider och tidtabeller.

Med buss

Flera busslinjer passerar museet. Hållplats är Brunnsparken eller Domkyrkan. På Väststrafiks hemsida finns en reseplanerare där du kan se restider och tidtabeller.

Med cykel

Cykelbanor finns i stora delar av Göteborgs innerstad. Se Cykelplaneraren på Göteborgs stads webbplats. Cykeln kan du parkera framför museet eller på museets baksida där cykelställ finns.

Med bil

Det finns ett fåtal avgiftsbelagda parkeringsplatser i kvarteret kring museet. Parkering framför entrén är endast tillåten i 10 minuter. Parkeringshus finns till exempel på Kungshöjd, Otterhällan, ett par minuters promenad från museet.

Karta

Norra Hamngatan 12
411 14 Göteborg
Sverige

Vägbeskrivning