Bra att veta

Besöksinformation

Allt du behöver veta inför ditt besök.

Information med anledning av Coronaviruset

Uppdaterat 22-01-12
Med anledning av de restriktioner som gäller från 12 januari begränsar vi antalet samtidiga besökare för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd. Vi har även infört begränsningar per rum. Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor. Vi följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För mer information se till exempel Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se

Vaccinationsbevis
Du behöver inget vaccinationsbevis för att besöka museet.

Museets öppettider

OBS! Utökade öppettider gäller från och med 1 jan 2022.

Måndag stängt
Tisdag 10-18
Onsdag 10-20
Torsdag 10-18
Fredag 10-17
Lördag 10-17
Söndag 10-17

Avvikande öppettider

Priser

Vuxen 60 kronor (engångsbesök)
Fri entré för barn och unga under 20 år.
Fri entré för studenter mot uppvisande av studentlegitimation.

Obs. Museet är helt kontantfritt från 18 oktober. Tänk på att skåpen under en övergångsperiod fortfarande kräver ett mynt (10-krona).

Museikort

Museikort 120 kronor (Du besöker Göteborgs Stads museer* så många gånger du vill under det kalenderår du köpt ditt kort.

Museikort seniorpris 100 kronor. Gäller från 62 år, mot uppvisande av legitimation)

Museikortet gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet* och Röhsska museet. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Museikortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år. Borttappat kort går att ersätta mot en administrativ avgift på 25 kr.

*Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för ombyggnation och öppnar under hösten 2022.

Kontantfri betalning

Ingen kontanthantering förekommer, det går enbart att betala med kort och swish.

Förvaringsskåp

Förvaringsskåp finns i museets foajé där du kan låsa in väskor och ytterkläder. Det finns skåp som tar en 10 krona i deposition eller skåp med kodlås. Vi kan tyvärr inte låna ut eller växla mynt då våra kassor är kontantfria.

Tillgänglighet

Läs mer om tillgängligheten på museet här.

Hitta hit

Adress

Göteborgs stadsmuseum ligger på Norra Hamngatan 12, nära Brunnsparken i centrala Göteborg. Det är enkelt att ta sig hit. Så här gör du:

Med spårvagn

Ta linje 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9 eller 10. Hoppa av på hållplats Brunnsparken eller Domkyrkan. På Väststrafiks hemsida finns en reseplanerare där du kan se restider och tidtabeller.

Med buss

Flera busslinjer passerar museet. Hållplats är Brunnsparken eller Domkyrkan. På Väststrafiks hemsida finns en reseplanerare där du kan se restider och tidtabeller.

Med cykel

Cykelbanor finns i stora delar av Göteborgs innerstad. Se Cykelplaneraren på Göteborgs stads webbplats. Cykeln kan du parkera framför museet eller på museets baksida där cykelställ finns.

Med bil

Det finns ett fåtal avgiftsbelagda parkeringsplatser i kvarteret kring museet. Parkering framför entrén är endast tillåten i 10 minuter. Parkeringshus finns till exempel på Kungshöjd, Otterhällan, ett par minuters promenad från museet.

Karta

Norra Hamngatan 12
411 14 Göteborg
Sverige

Vägbeskrivning