Lilla Änggården

Lilla Änggården är Stadsmuseets sommarfilial i natursköna Änggårdsbergen och har även agerat inspelningsplats för tv-serien ”Vår tid är nu”. Här möter du ett välbevarat hem med möbler och föremål från tre sekler.

Lilla Änggården donerades till Göteborgs stad 1963 av bröderna Carl och Sven Grén Broberg och har anor från 1700-talet. Till en början var Lilla Änggården apotekare Gréns sommarhem, men på 1940-talet bestämde sig hans barnbarn Carl och Sven Grén Broberg sig för att flytta ut hit och bo här permanent. Den nutida besökaren kan stiga in i ett helt intakt och autentiskt hem med tyngdpunkten kring sekelskiftet 1900. 

Introduktionsfilm Lilla Änggården
Se en kort film om Lilla Änggården där Stadsmuseets Daniel Gillberg och Emilie Zachrisson berättar om en plats med mycket historia.

Film från Lilla Änggården
GU har spelat in en kort film om ämnet kulturvård. Syftet med filmen är att väcka nyfikenhet kring ämnet kulturvård och förklara på ett lätt sätt vad det innebär. Filmen spelades in på Lilla Änggården och finns på YouTube.

Tillgänglighet 
Lilla Änggårdens huvudbyggnad, kaffestuga och toalett saknar ramp. I huset finns trösklar och trappor utan kontrastmarkering. Vänligen observera att kafét är stängt.

Hitta hit: Besöksadress: Thorild Wulffsgatan 75/Hejderidaregatan 15. Huset är vitt och ligger uppe i en trädgård/park i slutet av gatan.

Karta: klicka på länken för att komma till Eniros kartor

Med spårvagn: hållplats Botaniska trädgården.
Med bil: sväng av vid Botaniska trädgården och in på Storängsgatan. Sedan skyltat höger Lilla Änggården mot Hejderidaregatan och en parkeringsplats vid hyreshus. Alla gator har fri parkering i 4 timmar.
Med buss: Gå av vid Botaniska trädgården. Gå över leden och det är skyltat höger innanför bullerplanket och sedan första vänster upp på Hejderidaregatan. Ingång via trädgården/parken.