Lilla Änggården

Lilla Änggården är Stadsmuseets sommarfilial i natursköna Änggårdsbergen. Här möter du ett välbevarat hem med möbler och föremål från tre sekler. 

Lilla Änggården har avslutat sina sommarvisningar och är stängt. 

Tillgänglighet:
Lilla Änggårdens huvudbyggnad, kaffestuga och toalett saknar ramp. I huset finns trösklar och trappor. Huset är ej kontrastmarkerat.

Hitta hit: Besöksadress: Thorild Wulffsgatan 75/Hejderidaregatan 15. Huset är vitt och ligger uppe i en trädgård/park i slutet av gatan.

Karta: klicka på länken för att komma till Eniros kartor

Med spårvagn: hållplats Botaniska trädgården.
Med bil: sväng av vid Botaniska trädgården och in på Storängsgatan. Sedan skyltat höger Lilla Änggården mot Hejderidaregatan och en parkeringsplats vid hyreshus. Alla gator har fri parkering i 4 timmar.
Med buss: Gå av vid Botaniska trädgården. Gå över leden och det är skyltat höger innanför bullerplanket och sedan första vänster upp på Hejderidaregatan. Ingång via trädgården/parken.

HISTORIA

Lilla Änggården donerades till Göteborgs stad 1963 av bröderna Carl och Sven Grén Broberg och har anor från 1700-talet. Till en början var Lilla Änggården apotekare Gréns sommarhem, men på 1940-talet bestämde sig hans barnbarn Carl och Sven Grén Broberg sig för att flytta ut hit och bo här permanent. Den nutida besökaren kan stiga in i ett helt intakt och autentiskt hem med tyngdpunkten kring sekelskiftet 1900.