Lilla Änggården

Lilla Änggården är Stadsmuseets sommarfilial i natursköna Änggårdsbergen och har även agerat inspelningsplats för tv-serien ”Vår tid är nu”. Här möter du ett välbevarat hem med möbler och föremål från tre sekler. 

Under sommarens visningar av huset kommer vi fokusera på att det i år är hundra år sedan Sverige införde rösträtt även för kvinnor. En av de som kämpade för ett mer jämlikt samhälle var Emmy Grén Broberg. På Lilla Änggården spenderade Emmy sin barndoms sommar. Platsen kom att forma henne som människa och hon bar med sig den genom livet i sitt hjärta.

Vänligen observera att kafét är stängt.

Öppna visningar 2019
Alla lördagar & söndagar i september 11.00, 13.00, 14.30 (t.o.m. 22 september)
Förbokning i museets reception eller per telefon 031 – 368 36 00. Begränsat antal platser. Entréavgift 60 kr per person. Betalning via Swish.

Familjesöndag 29 september, läs här!

Bokningsbara gruppvisningar
5 och 19 sep 09.30-11.00 (inklusive fika), 12.30-14.00 (inklusive fika)
3 och 16 okt 09.30-11.00 (inklusive fika), 12.30-14.00 (inklusive fika)
Max 20 personer/visning. Kostnad: 3000 kr/grupp. Kaffe och kaka ingår i priset. Betalning via faktura. Bokningsförfrågan görs till: daniel.gillberg@kultur.goteborg.se

Tillgänglighet 
Lilla Änggårdens huvudbyggnad, kaffestuga och toalett saknar ramp. I huset finns trösklar och trappor utan kontrastmarkering.

Hitta hit: Besöksadress: Thorild Wulffsgatan 75/Hejderidaregatan 15. Huset är vitt och ligger uppe i en trädgård/park i slutet av gatan.

Karta: klicka på länken för att komma till Eniros kartor

Med spårvagn: hållplats Botaniska trädgården.
Med bil: sväng av vid Botaniska trädgården och in på Storängsgatan. Sedan skyltat höger Lilla Änggården mot Hejderidaregatan och en parkeringsplats vid hyreshus. Alla gator har fri parkering i 4 timmar.
Med buss: Gå av vid Botaniska trädgården. Gå över leden och det är skyltat höger innanför bullerplanket och sedan första vänster upp på Hejderidaregatan. Ingång via trädgården/parken.

HISTORIA

Lilla Änggården donerades till Göteborgs stad 1963 av bröderna Carl och Sven Grén Broberg och har anor från 1700-talet. Till en början var Lilla Änggården apotekare Gréns sommarhem, men på 1940-talet bestämde sig hans barnbarn Carl och Sven Grén Broberg sig för att flytta ut hit och bo här permanent. Den nutida besökaren kan stiga in i ett helt intakt och autentiskt hem med tyngdpunkten kring sekelskiftet 1900.