Aktivitet

Queer onsdag: Vem får ta plats i historien?

Ons 3 april 2024
18:00 – 19:00
S. A. Hedlund
Ingår i entrébiljett Fri entré under 20 år
Google

Om homoliv i Bohuslän

Många människor har systematiskt marginaliserats, osynliggjort och skrivits ur vår historia på grund av kön och sexuell läggning. Detta gör att det kan vara svårt att hitta historiska förebilder att identifiera sig med och inspireras av.

I Projektet ”Homoliv i Bohuslän” jobbar Bohusläns museum med att synliggöra och lyfta fram hur det varit, men också hur det är att leva som homosexuell i Bohuslän idag. En viktig del i projektet är att samla in berättelser för att skapa ett mer jämställt historiemedvetande i framtiden.

I den här föreläsningen kommer Jienny Gillerstedt, samtidsarkeolog och utställningsproducent på Bohusläns museum att berätta om lokala personer som levt som homosexuella i en tid då det var olagligt. Hon kommer också berätta om hur du kan medverka i projektet.

Praktisk info

Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Du behöver vara på plats senast 5 minuter innan programmet börjar, annars släpper vi din plats om det är kö.

Det finns inga kommande aktiviteter