Tramlines: Artist Talk with Phoebe Boswell

Hörsalen
Ingår i entrébiljett

Phoebe Boswell. Photo: Emile Holba

The artist Phoebe Boswell is back in Gothenburg. She participated in the Gothenburg International Art Biennale 2015 at Hasselblad Center, to be noticed a few years later in a large solo exhibition at Göteborgs Konsthall. Now her monumental drawing Tramlines has become part of the exhibition The Thing about Gothenburg in The Museum of Gothenburg.

Liv Stoltz och Mija Renström, curators from Göteborgs Konsthall, is invited to lead a conversation with Phoebe Boswell about her seven-meter-long drawing, a work that was created during her residency at Konstepidemin. The conversation will be about how the drawing was created and Phoebe Boswell’s own reflections on the work.

Join us for an in-zooming of the work, where we examine, among other things, which Gothenburg places are shaped with Phoebe Boswell’s skilled hand and sharp eyes.

The artist talk will be held in English.

Tickets
Limited number of seats. If you want to be sure of getting a place, you can pre-book at the museum’s reception or by phone 031-368 36 00. Unbooked places are released until the lecture begins. The program item is included in the entrance ticket and is carried out in collaboration with Folkuniversitetet.

Blyertsteckning som föreställer människor och gatuliv, statyn poseidon.

Tramlines. Photo: Hendrik Zeitler

Konstnärssamtal med Phoebe Boswell
Konstnären Phoebe Boswell är tillbaka i Göteborg. Hon medverkade på Göteborgs Internationella Konstbiennal 2015 på Hasselblad Center, för att några år senare uppmärksammas i en stor soloutställning på Göteborgs Konsthall. Nu har hennes monumentala teckning Tramlines blivit en del av Stadsmuseets utställning Grejen med Göteborg.

Liv Stoltz och Mija Renström, intendenter på Göteborgs Konsthall har bjudits in för leda ett samtal med Phoebe Boswell kring hennes sju meter långa teckning Tramlines, ett verk som blev till under hennes residens på Konstepidemin och först visades på Konsthallen Blå Stället i Angered. Samtalet kommer att handla om hur den långa teckningen blev till och Phoebe Boswells egna reflektioner kring verket.

Följ med på en in-zoomning i verket där vi bland annat undersöker vilka göteborgska platser som gestaltas med Phoebe Boswells skickliga hand och skarpa blick.

OBS! Samtalet är på engelska.

Praktisk info
Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Obokade platser släpps fram till att föreläsningen börjar. Programpunkten ingår i entrébiljetten och genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Det finns inga kommande aktiviteter