Stig Roth och arbetet i det fördolda

Ons 20 oktober 2021
Teckenspråkstolkat
Wallenstamsalen
Ingår i entrébiljett
Google

Begränsat antal platser. Boka din plats i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder. Programmet genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Stig Roth var museichef på dåvarande Göteborgs historiska museum vid tiden för andra världskriget. Vad många inte visste då var att Roth även var anställd som gruppledare vid underrättelsetjänsten. Under denna föreläsning pratar vi om hur neutrala Sverige egentligen var under Andra världskriget? Och om vad Sverige gjorde i det dolda – för att skydda sig själva och för att hjälpa grannlandet Norge. Medverkande: Leif Isberg, reservofficer på Försvarsmaktens högkvarter och Svante Winqvist, f.d. värnpliktig löjtnant på f.d. Informationsbyrån.

Det finns inga kommande aktiviteter