Aktivitet

Samtal om Klippan

Passerat tillfälle
Tors 3 mars 2022
13:00 – 14:00
Hörsalen
Ingår i entrébiljett

Georg Söderberg, ”Mr. Klippan” är mannen som brukar guida i Klippan och som verkar kunna området på sina fem fingrar. Hans pappa hade sin arbetsplats i området och Georg själv har tillbringat en stor del av sitt liv där. Klippans historia med slott, socker, porter och andra industrier fascinerar många. Hur har Klippan förändrats? Hur var det att arbeta där på 1960-talet? Var bilköerna långa till färjan innan Älvsborgsbron byggdes och hur kändes det när färjetrafiken upphörde? Vi samtalar med Georg om ett spännande industriområde som genomgått många förändringar.

Praktisk info

Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Obokade platser släpps fram till att föreläsningen börjar. Programpunkten ingår i entrébiljetten till museet. Antalet deltagare anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster.

Om serien

Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för renovering men gästar återigen Stadsmuseet med sin programserie ”Samtal om…” Här träffas personer med anknytning till den maritima världen och samtalar om erfarenheter, livsöden och berättelser från havet.

Fler i samma serie

Alla aktiviteter
Det finns inga kommande aktiviteter