Samtal om Ann-Ida Broström

Wallenstamsalen
Ingår i entrébiljett
Google

Begränsat antal platser. Boka din plats i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Kom ihåg att avboka din plats i god tid om du får förhinder.

Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för renovering men gästar återigen Stadsmuseet med sin programserie ”Samtal om…” Här träffas personer med anknytning till den maritima världen och samtalar om erfarenheter, livsöden och berättelser från havet.

Denna gång samtalar museet med Cecilia Ohlén, radiojournalist, om Ann-Ida Broström, familjen och företaget Broström. Vem var denna kvinna som kom att kallas ”redardrottningen i Göteborg”? Hur var det med familjelivet? Var hon verkligen så sparsam som ryktet gjorde gällande? Och hur var det med barnen? Vad var Broströms för göteborgarna och hur kom det sig att Cecilia själv intresserade sig för denna familj och gjorde en radiodokumentär om dem för P4 Uppland?

Det finns inga kommande aktiviteter