Aktivitet

Queer Onsdag: Resan från småstad till storstad; från hemlig till öppen

Ons 6 mars 2024
18:00 – 19:00
S. A. Hedlund
Ingår i entrébiljett Fri entré under 20 år
Google

Två systrars liv

Eva och Maria växer upp i en småstad under 1970- och 80-talet. De är annorlunda. Som 25-åring flyttar Maria till Göteborg och Eva till Stockholm. I det här föredraget berättar Maria om flytten till Göteborg, känslan av ensamhet och saknaden efter sin tvillingsyster, men också om vänner; homosexuella vänner som introducerar henne till gaylivet i Göteborg.

Med utgångspunkt i sin bok ”Nu blundar de som tror sig se” delar Maria Larsson med sig av så väl sin uppväxt och känslan av att vara ”fel”, som fester på den legendariska gayklubben Bacchus på Bellmansgatan, men även rädslan för och faran med de aktiva nynazisterna i staden under samma tid.

Maria tecknar, genom exempel från sitt eget liv, en bild av hur det var att vara homosexuell i Göteborg under det sena 1980- och tidiga 90-talet.

Praktisk info

Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Du behöver vara på plats senast 5 minuter innan programmet börjar, annars släpper vi din plats om det är kö.

Foto: Hans Rönneke (beskuren)

Det finns inga kommande aktiviteter